Smit Reizen uit Harderwijk in andere handen

0
215

Na meer dan 75 jaar gaat het familiebedrijf Smit Reizen uit Harderwijk over in andere handen. Leo Smit, directeur-eigenaar, heeft besloten om de activiteiten van zijn gelijknamige touringcarbedrijf over te doen aan Gebo Tours uit Nieuwleusen.

De leeftijd van Leo Smit en bedrijfsopvolging hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld. De moderne vestiging in Harderwijk aan de Van Leeuwenhoekstraat blijft gewoon bestaan. De 20 medewerkers en 16 touringcars blijven rijden onder de naam Smit Reizen, een betrouwbare naam in de regio. Gebo Tours met de vestiging in Nieuwleusen met 55 touringcars en 160 medewerkers is blij met de overname. Gebo Tours was al geruime tijd op zoek naar uitbreiding, met name naar een centraler punt in Nederland.

{loadmoduleid 143}

Op deze manier kunnen wij ons vanuit Harderwijk meer richten op de Flevopolder en centraal Nederland. Gebo Tours gaat er vanuit dat Smit Reizen nog zal groeien in de komende jaren. Het touringcarbedrijf is sterk in verzorgde schoolreizen en groepsdagtochten. Ook worden er veel meerdaagse reizen gereden voor EffeWeg.nl. Ze beschikt over een modern wagenpark dat aan de strenge milieu-eisen voldoet. Ook biedt zij geheel verzorgde individuele dagtochten aan. Deze kunnen straks ook bij Smit Reizen worden geboekt. Bijvoorbeeld een dagje Haarlem voor € 9,95 of een bezoek aan Gerry Weber in Duitsland voor € 12,50. Ook voor musicals en concerten bieden wij reizen aan. De officiële overname zal begin april a.s. zijn. Leo Smit zal de komende jaren nog ondersteunend zijn in het operationele gedeelte.