Programma Koningsdag in Nieuwleusen – woensdag 27 april

0
105

Het programma voor Koningsdag, op woensdag 27 april, in Nieuwleusen is bekend! Alle informatie over Koningsdag in Nieuwleusen is te vinden op de website: www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl

Traditiegetrouw begint het officiële programma met de aubade, om 10.00 uur bij ’t Olde Gemientehuus. Vanaf 09.30 uur kunnen de versierde fietsen worden opgesteld voor het gemeentehuis voor de optocht. Ook dit jaar zijn er weer prijzen beschikbaar voor de allermooiste creaties, dus doe goed je best! De aubade, die wordt geopend met een woord van de burgemeester, wordt muzikaal verzorgd door Muziekvereniging Crescendo-Excelsior. Aansluitend vindt de optocht met versierde fietsen plaats, ook hier zorgt Crescendo-Excelsior voor de muzikale aankleding. Rond 11.00 uur zullen we terug zijn bij ’t Olde Gemientehuus. 

Stichting Hand in Hand verzorgt net als voorgaande jaren een fiets- of auto/motorpuzzeltocht die start vanaf De Viersprong. Nieuw dit jaar is een wandeltocht voor het goede doel, georganiseerd door Nieuwleusen Sportief. De opbrengst van deze wandeltocht gaat naar het Hospice in Dalfsen en de start is vanaf 11.00 uur bij De Viersprong. 

Om 13.00 uur zien we iedereen graag in het Palthebos waar ook de wandeltocht eindigt en waar een heerlijke, gratis brunch klaar staat. Door de hulp en bijdrage van diverse winkeliers en sponsoren kunnen we u deze brunch geheel gratis aanbieden. U kunt genieten van heerlijk belegde broodjes, soep, koffie, thee en andere drankjes.  

Na de brunch hopen we dat iedereen gezellig in het Palthebos blijft voor de rest van het programma, met voldoende activiteiten voor jong én oud! Naast het gebruikelijke springkussen en de schminktent is er ook dit jaar voor de allerkleinste bezoekers een leuke poppenkast voorstelling en is er voor de tieners een apart feestje, The Orange Party! Dit is een te gekke party met feestdj’s R&D en vindt plaats in een apart deel van het Palthebos. De SMON organiseert hierbij een aantal te gekke games: Bumperball, het Gladiatorenspel en Sumoworstelen. 

Vanaf 15.00 uur maken we het programma compleet met OranjePop. Met dit jaar optredens van de band Short Notice en een special guest: Erwin Nyhoff! In september dit jaar vieren we de 80e editie van de Oranjefeesten. Om het jaar alvast extra feestelijk te beginnen en ook van Koningsdag een extra groot feest te maken, hebben we deze extra muzikale act aan het programma toegevoegd. Erwin Nyhoff werd bekend als frontman van The Prodigal Sons en deed een paar jaar geleden mee aan het tv-programma The Voice of Holland waar hij zelfs de finale bereikte. OranjePop duurt tot ongeveer 19.00 uur. 

Samen met alle inwoners van Nieuwleusen maken we graag een groot feest van deze bijzondere dag, allen dus graag tot ziens op 27 april.