Tom Odink neemt afscheid van 1e elftal S.V. Nieuwleusen

0
78

Tom Odink heeft zaterdag 7 mei zijn laatste thuiswedstrijd gespeeld voor het 1e elftal van S.V. Nieuwleusen. Na dit seizoen stopt Tom als speler van de selectie.

Tom Odink(30) maakte zijn officiële debuut als A-junior in de thuiswedstrijd op 13 maart 2004 tegen Voorwaarts Vriezeveen. Zijn eerste competitiedoelpunt scoorde hij op 17 april 2004 in de uitwedstrijd tegen Lemele  waarbij Tom in de 65e minuut in het veld kwam en al in de 73e minuut scoorde.

Het seizoen 2004-2005 was zijn eerste seizoen bij de senioren onder leiding van trainer Marcel van der Steege.  In het seizoen 2008-2009  scoorde Tom maar liefst 38 keer, waarvan een aantal hattricks en tegen Edon maar liefst 6 keer. S.V. Nieuwleusen werd dat seizoen kampioen in de 4e klasse. In het seizoen 2009-2010 verdiende hij hierdoor zijn “transfer” naar hoofdklasser Staphorst. 

Het seizoen erop kwam Tom terug en werd hij met S.V. Nieuwleusen meteen kampioen van de 3e klasse. Tom scoorde in de kampioenwedstrijd, thuis tegen CSV’28, het enige doelpunt. 

In totaal speelde Tom 215 competitiewedstrijden voor S.V. Nieuwleusen waarin hij 143 keer scoorde. Op de topscorerlijst aller tijden staat hij hiermee op de tweede plaats achter good old Aalt de Weert die bovenaan staat met maar liefst 152 doelpunten.