NIEUWLEUSEN WEATHER

    De vijfde editie van de Oranjeloop is dit jaar op 27 augustus, dat is de zaterdag vóór de Oranjefeesten. De voorinschrijving van deze prestatieloop is inmiddels geopend. Via de website www.ag85.nl kunnen hardlopers zich inschrijven voor deze gezellige stratenloop.

    (Advertentie)
    Voorinschrijving Oranjeloop geopend

    De Oranjeloop word  georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 in samenwerking met Comité Unicef Nieuwleusen. 

    De Oranjeloop start om 14.00 uur met de Unicef Kidsrun, een sponsorloop voor leerlingen van de basisscholen uit Nieuwleusen.  Met de enthousiaste Henk Borgmeijer als speaker zullen de kinderen in een uur zoveel mogelijk rondjes proberen te lopen op een parcours van ongeveer 400 meter. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Unicef. De kinderen hebben inmiddels een clinic hardlopen gevolgd tijdens de gymlessen en hebben de Unicef- sponsorenvelop ontvangen.

    De wedstrijden beginnen om 15.15 uur met de afstanden voor de jeugd. De jeugd t/m 12 jaar loopt de Payned Jeugdrun 1 Mijl (1,6 km) en de jeugd van 13 t/m 16 jaar loopt de Schagen Infra Jeugdrun 2 Mijl (3,2 km). 

    Om 16.00 uur is de start van de GAP Run over 5 km. Om 17.00 uur starten de deelnemers aan de Bos Bedden Run (10 km). Start en finish zijn aan de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein.

    De speaker bij de wedstrijden is Herman Weening. Met zijn vakmanschap, kennis van zaken en enthousiasme zal hij elke deelnemer naar de eindstreep praten.

    De kosten voor de Payned Jeugdrun en de Schagen Infra Jeugdrun bedraagt 1 euro. Voor de twee langste afstanden betaald men 6 euro in de voorinschrijving of 8 euro bij de na-inschrijving. Van elke deelnemer gaat er 1 euro naar Unicef. Voor de winnaars in de diverse categorieën zijn er prijzen beschikbaar en elke deelnemer ontvangt een fraaie herinnering.

    De clinics voor beginners die Loopgroep AG’85 organiseerde, voorzag in een behoefte. Ruim 30 enthousiastelingen hebben zich onder leiding van gediplomeerde trainers van AG’85 in tien weken voorbereid op de GAP Run (5 km). De laatste weken voor de Oranjeloop kunnen zij aansluiten bij de clubtrainingen van AG’85 om zo optimaal voorbereid aan de start te staan.

    Meer informatie over de Oranjeloop staat op de website van Bos Bedden Loopgroep AG ’85: www.ag85.nl.

    Share.