Oranjefeesten Nieuwleusen 2016

0
79

Een extra bijzondere editie van de Oranjefeesten in Nieuwleusen dit jaar. De Oranjevereniging bestaat namelijk 80 jaar en dat is natuurlijk reden voor een extra feestelijke editie! Dit jaar worden de Oranjefeesten georganiseerd van zaterdag 27 augustus t/m zaterdag 3 september op het evenemententerrein aan de Bosmansweg.

De Oranjevereniging is verheugd dit jaar wederom een aantal programma onderdelen gratis toegankelijk te kunnen stellen. Zo is de playbackshow en aansluitende feestavond op donderdag voor iedereen gratis toegankelijk en kan iedereen van 0 t/m 17 jaar op zaterdag gratis naar de autorodeo. Nieuw dit jaar is dat ook op woensdagavond de entree gratis is. Voor de andere programma onderdelen kunnen kaarten al van tevoren worden aangeschaft in de online voorverkoop via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Kaarten in de voorverkoop zijn tot € 4 per ticket goedkoper en daarnaast hoef je niet bij de kassa op het terrein in de rij te staan maar loop je in één keer door de feesttent in.  

Net als voorgaande jaren geldt ook dit jaar tijdens de gehele feestweek ‘GEEN BANDJE, GEEN BIER’. Bij de ingang van de tent als ook bij de bar kan om legitimatie gevraagd worden en alcohol wordt alleen verstrekt aan personen boven de 18 jaar op vertoon van een geldig polsbandje.  

Dan het programma: dat begint dit jaar al op zaterdag 27 augustus met de Oranjeloop, georganiseerd door AG ’85 en het Unicef Comité Nieuwleusen, meer informatie via www.ag85.nl/oranjeloop. Na het succes van vorig jaar, wordt ook de Oranjedienst in de tent weer georganiseerd, op zondag 28 augustus om 11.00 uur. Na afloop van de dienst zijn er toertochten voor auto, fiets en motor.

Op dinsdagavond vindt traditiegetrouw de jurering van de versierde straten plaats. Nieuw dit jaar is dat daar een toertocht wordt georganiseerd met medewerking van Stichting Sportief Nieuwleusen die je per fiets of auto langs alle prachtig versierde straten brengt. Tevens rijdt er vanaf de Hulstkampen een speciale bus dezelfde route voor de oudere inwoners en/of degenen die slecht ter been zijn. Aanmelden is niet nodig, de bus vertrekt om 18.30 uur. 

De woensdagmiddag begint ook dit jaar met de kinderrommelmarkt die wordt geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging, Patrick Belderink. Het terrein is voor verkopers open vanaf 12.00 uur. ’s Middags rijdt treintje Bello door het dorp en kun je gratis een rondrit maken. Vanaf 16.00 uur starten we in het midden van het veld met een competitie Bossaball, een mix tussen voetbal, volleybal en turnen op een luchtkussen met trampolines. Aanmelden is niet meer mogelijk, maar kom gerust een kijkje nemen en je favoriete team aanmoedigen! Om 18.00 uur kijk je je ogen uit met de mooiste oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren die aansluitend een rondrit door het dorp maken. Nieuw dit jaar is het avondprogramma in de tent op woensdagavond: een echte Nieuwleusener bingo met fantastische prijzen en voorzien van de vrolijke muziek van de Pauwergirls. De entree is deze avond gratis, meedoen aan de bingo kan voor een paar euro. De opbrengst van de verkoop van deze bingokaarten komt ten goede aan de Stichting Motorrijders Gaan voor Gehandicapten Nieuwleusen. 

De donderdag bestaat uit een kleutermiddag in de feesttent met een mooie voorstelling. Vanaf 18.30 uur start vervolgens de jaarlijkse playbackshow. In twee leeftijdscategorieën wordt gestreden. Opgeven voor de playbackshow kan via het formulier op de website. In de pauze van de playbackshow maken we de winnaars bekend van de mooist versierde straten. Het prijzenpakket liegt er ook dit jaar niet om met mooie straatprijzen die beschikbaar zijn gesteld door de lokale ondernemers. Meld ook jouw straat aan via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl! Daarnaast ontvangen alle deelnemende huizen een overzicht met mooie aanbiedingen.

Na de playbackshow zetten we de gezelligheid in de tent nog even door met muziek verzorgd door lokale DJ’s Henry Beltman en Bernard Bredewold en karaoke! 

Op vrijdag worden overdag de kinderspelen voor de onderbouw (’s ochtends) en bovenbouw (’s middags) van de basisscholen gehouden. 

Vrijdagavond is het tijd voor een knallend feest met de Memphis Maniacs en Feest DJ Bart, vanaf 20.30 uur. De Memphis Maniacs is een Nederlandse band die op alle grote festivals de show steelt en afgelopen maand bijvoorbeeld nog op de Zwarte Cross en de TT in Assen stond. 

Zaterdag 3 september vindt de 48e editie van de autorodeo Nieuwleusen plaats, vanaf 11.00 uur strijden ruim 150 deelnemers voor de overwinning. Inschrijven voor de autorodeo is niet meer mogelijk, alle startplekken zijn vergeven. Alle kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen bij de autorodeo gratis naar binnen. Aansluitend genieten we na tot 19.00 uur met gezellige feestmuziek. Na een korte ombouw sluiten we de Oranjefeesten vervolgens vanaf 21.00 uur af in de tent met de QMusic party inclusief het foute uur!    

Al met al beloven de Oranjefeesten weer een week vol feestelijke activiteiten te worden, wees welkom op het feestterrein en in de -tent!