Tribune maakt plaats voor nieuwbouwplannen S.V. Nieuwleusen en wordt duurzaam hergebruikt bij ASC ’62 en SV Dalfsen

0
100

S.V. Nieuwleusen heeft met ASC ’62 en SV Dalfsen overeenstemming bereikt over de overname van de tribune. S.V. Nieuwleusen verkoopt haar tribune voor het symbolische bedrag van 2,- euro, met de voorwaarde dat deze in Dalfsen hergebruikt wordt. “Een prachtige cradle-to-cradle oplossing, waarbij we de tribune binnen de gemeente Dalfsen duurzaam kunnen hergebruiken”, aldus Nico Buursema projectleider van het nieuw te bouwen clubhuis. 

Naast het symbolische bedrag van 2,- euro biedt deze overname nog een aantal voordelen voor S.V. Nieuwleusen. Doordat de tribune wordt hergebruikt, stijgt het puntenaantal van de duurzaamheidsaanvragen voor het nieuw te bouwen clubhuis. Ook hoeft S.V. Nieuwleusen op deze manier geen sloopkosten te betalen en geen beroep te doen op haar vrijwilligers.

Vrijwilligers van de twee voetbalclubs uit Dalfsen zijn vandaag gestart met het demonteren en verplaatsen van de tribune. De verwachting is dat dit zo’n 2 dagen in beslag neemt. De planning is dat de clubs de tribune in het voorjaar zullen opbouwen. 

Vervolg bouwplannen

S.V. Nieuwleusen verwacht in de komende maanden de bouwgrond bouwrijp te maken zodat omstreeks februari gestart kan worden met de bouw.