VAN LOKALE OMROEP NAAR REGIONALE OMROEP ‘VECHTDAL BREED’

0
61

De landelijke overheid heeft vorig jaar besloten de lokale omroepen te stimuleren regio-omroepen te vormen. Door krachten te bundelen en kennis te delen ontstaat er ruimte om een professionele omroep te ontwikkelen met meer slagkracht. 

Om daarbij het heft in eigen handen te houden en te voorkomen dat de regio waarin samengewerkt moet worden veel te groot wordt, hebben vier omroepen uit het Vechtdal de handen ineen geslagen. 

De lokale omroepen Mediagroep Delta FM (Twenterand), NOOS (Hardenberg) en LODON ( Lokale Omroep Dalfsen, Ommen, Nieuwleusen) met merknamen Vechtdal FM en Vechtdal Leeft TV (Ommen en Dalfsen), hebben intensief overleg gevoerd in de afgelopen maanden. Mede door de steun van de besturen van de vier gemeenten is het verzoek om met deze partijen samen te werken in een kleinere regio gehonoreerd en is de omroep regio ‘Vechtdal Breed’ geaccepteerd.

Op dit moment wordt er gekeken naar de kansen die de samenwerking gaat bieden. Zo zullen de programma’s van de drie omroepen – waar mogelijk – worden geharmoniseerd, waarbij maximale uitwisseling en samenvoeging zal plaats vinden. 

Natuurlijk houdt iedere lokale omroep de eigen uitzendingen die gericht zijn op het lokale publiek. Door de krachtenbundeling zal in de loop van 2017 merkbaar moeten worden dat er nog meer actueel lokaal en regionaal nieuws beschikbaar is op de websites, de sociale media en op radio en TV. Ook worden er gezamenlijke programma’s ontwikkeld. De eerste samenwerking tussen de verschillende omroepen concentreert zich op de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart a.s.

“De snelheid waarmee deze samenwerking tot stand is gekomen, heeft ook te maken met de ‘klik’ die er tussen de verschillende besturen was”, aldus Gert de Jong, voorzitter van NOOS. “We hebben allemaal een praktische instelling en hetzelfde doel voor ogen, dus dat geeft alle vertrouwen in het slagen van de samenwerking onder de naam ‘Vechtdal Breed’’. 

 

Mediagroep Delta FM   Geert de Haan, voorzitter

LODON / Vechtdal FM Jan van de Velde, voorzitter

LODON / Vechtdal Leeft TV   Jan Veurink, voorzitter

Omroep NOOS Gert de Jong, voorzitter