Oranjefeesten Nieuwleusen 2017

0
83

Dit jaar worden de Oranjefeesten in Nieuwleusen georganiseerd van zondag 3 t/m zaterdag 9 september op het evenemententerrein aan de Bosmansweg. Niet zoals gebruikelijk dus in de week van 1 september, maar in verband met de late zomervakantie in deze regio een week later.

De Oranjevereniging is verheugd dit jaar wederom een aantal programma onderdelen gratis toegankelijk te kunnen stellen. Zo is de playbackshow en aansluitende feestavond op donderdag voor iedereen gratis toegankelijk en kan iedereen van 0 t/m 17 jaar op zaterdag gratis naar de autorodeo. Voor de andere programma onderdelen kunnen kaarten al van tevoren worden aangeschaft in de online voorverkoop via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Kaarten in de voorverkoop zijn vaak enkele euro’s goedkoper en daarnaast hoef je niet bij de kassa op het terrein in de rij te staan maar loop je in één keer door de feesttent in.
Net als voorgaande jaren geldt ook dit jaar tijdens de gehele feestweek ‘GEEN BANDJE, GEEN BIER’. Bij de ingang van de tent als ook bij de bar kan om legitimatie gevraagd worden en alcohol wordt alleen verstrekt aan personen boven de 18 jaar op vertoon van een geldig polsbandje.

Dan het programma: dat begint dit jaar al op zondag 3 september met de Oranjedienst, de tent is vanaf 10.30 uur open.

Dit jaar voor het eerst op de maandag: de Oranjeloop, georganiseerd door AG ’85 en het Unicef Comité Nieuwleusen, meer informatie via www.ag85.nl/oranjeloop.

Op dinsdagavond vindt traditiegetrouw de jurering van de versierde straten plaats. Ook als nieuwsgierige dorpsgenoten nodigen we iedereen van harte uit om een kijkje bij al het moois te nemen. Bijvoorbeeld door middel van de mooie fietsroute die langs alle versierde straten gaat of met de touringcar die vanaf 18.30 uur bij de Hulstkampen vertrekt en plaats biedt aan oudere dorpsgenoten en/of diegenen die slecht ter been zijn. Let op: vol = vol. U kunt dan gelijk middels het stemformulier verkrijgbaar in de bus of bij de feesttent stemmen op uw favoriete versierde straat en dus de publiekswinnaar mede bepalen. Het stemformulier dient dinsdagavond weer ingeleverd te worden bij de feesttent.

De woensdagmiddag begint ook dit jaar met de kinderrommelmarkt die wordt geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging, Patrick Belderink. Het terrein is voor verkopers open vanaf 12.00 uur. ’s Middags rijdt treintje Bello door het dorp en kun je gratis een rondrit maken. Vanaf 15.00 uur starten we in het midden van het veld met een nieuw programmaonderdeel: Bumperball. Dat is een soort voetbal maar dan ben je als speler ingepakt in een grote bubbel en moet je dus niet alleen een potje voetballen, maar ook je best doen om overeind te blijven.

Vanaf 18.00 uur kijk je je ogen uit met de mooiste oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren die aansluitend een rondrit door het dorp maken.

Loco-burgemeester komt om 20.00 uur in de feesttent de Oranjefeesten officieel openen, maar al een uur eerder zal hij degene zijn die de DJ’s van Vechtdal FM opsluit in het Huis van Oranje. Dit huis, voorheen beter bekend als het Glazen Huis van Vechtdal FM, staat de gehele feestweek op het terrein en van woensdag t/m zaterdag sluiten de DJ’s zich op om zo veel mogelijk geld te verdienen voor het goede doel: Taveno.

Na de officiële opening van de feestweek, neemt cabaretgroep Boerenblond het stokje over en kunt u in de verwarmde feesttent geniet van hun nieuwste voorstelling.

De donderdag bestaat uit een kleutermiddag in de feesttent met een mooie voorstelling. Vanaf 18.00 uur komen alle Nieuwleusense ondernemers bijeen voor een gezellige Oranjeborrel, aanmelden is gewenst en kan via de website.

Vanaf 18.30 uur start vervolgens de jaarlijkse playbackshow. In twee leeftijdscategorieën wordt gestreden, de oudste leeftijdscategorie (11 jaar en ouder) is dit jaar uitgebreid: ook andere talenten (denk aan zingen, zelf muziek maken, dansen, acrobatiek, enz, enz) mogen aan de jury worden getoond. In de pauze van de playbackshow maken we de winnaars bekend van de mooist versierde straten. Het prijzenpakket liegt er ook dit jaar niet om met mooie straatprijzen die beschikbaar zijn gesteld door de lokale ondernemers. Daarnaast ontvangen alle deelnemende huizen een overzicht met mooie aanbiedingen.

Op vrijdag worden overdag de kinderspelen voor de onderbouw (’s ochtends) en bovenbouw (’s middags) van de basisscholen gehouden.
Vanaf 15.00 uur introduceren we een nieuw onderdeel: een heus darttoernooi: Oranje Open. Vervolgens is het vanaf 21.00 uur tijd voor een knallend feest met The Euros. Kaarten aan de tent kosten 12 euro, in de voorverkoop betaal je slechts 7 euro.

Zaterdag 3 september vindt de 49e editie van de autorodeo Nieuwleusen plaats, vanaf 11.00 uur strijden ruim 170 deelnemers voor de overwinning. Inschrijven voor de autorodeo is niet meer mogelijk, alle startplekken zijn vergeven. Alle kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen bij de autorodeo gratis naar binnen. Aansluitend genieten we na tot 19.00 uur met gezellige feestmuziek van de DJ’s in het Glazen Huis. Na een korte ombouw sluiten we de Oranjefeesten vervolgens vanaf 21.00 uur af in de tent met de QMusic party inclusief het foute uur! Ook worden dan de DJ’s van het Glazen Huis bevrijd en maken we het eindbedrag voor Taveno bekend.

Alle informatie en het online aanmelden voor de versierde straten, Bumperball, de playbackshow, de ondenemersborrel en het darttoernooi: www.oranjeverenigingen-nieuwleusen.nl.

Al met al beloven de Oranjefeesten weer een week vol feestelijke activiteiten te worden, wees welkom op het feestterrein en in de -tent!