50e autorodeo Nieuwleusen wordt een editie met enkel pre70 auto’s

0
67

Ludiek idee zorgt nu al voor een ongeëvenaard succes!

De autorodeo Nieuwleusen, de grootste publiekstrekker van de jaarlijkse Oranjefeesten, beleeft dit jaar haar 50e editie.

Het leek een ludieke actie om een speciale klasse te maken met enkele auto’s ouder dan bouwjaar 1970. Deze actie is echter nu al zo succesvol, dat de organisatie heeft besloten niet enkele, maar alleen maar auto’s ouder dan 1970 toe te laten.

{loadmoduleid 158}

In de beginjaren van de rodeo werd deze georganiseerd door de Oranjevereniging, maar ondertussen is er een speciale rodeocommissie die samen met de Oranjevereniging de organisatie van dit onderdeel op zich neemt. Met de 50e editie op komst, begon het bij deze rodeocommissie al jaren geleden te kriebelen: wat zullen we voor speciaals rondom deze feestelijke editie doen? Het idee werd opgevat om enkele auto’s van 50 jaar of ouder te laten meerijden. Er werd gegokt en gehoopt op enkele tientallen auto’s. Maar niets bleek minder waar: slechts 3 weken na het openstellen van de aanmelding, stond de teller al boven de 100 (!!).

Is het normaal gesproken mogelijk zo’n 160 auto’s te laten deelnemen aan de rodeo, dit jaar zal het totaal aantal deelnemers lager liggen. Dit heeft enerzijds te maken met dat er meer ruimte nodig is voor speciale vrachtwagens die nodig zijn om deze auto’s goed te kunnen repareren en van de baan te verwijderen. Anderzijds is deze 50e editie er een waar nu al veel publiekelijke interesse in is. De organisatie verwacht veel bezoekers vanuit de brede regio en zelfs uit het buitenland. Om al deze bezoekers zo goed mogelijk zicht op de baan te kunnen geven, is het ook nodig hier extra ruimte voor vrij te houden op het terrein.

Uiteraard is het de organisatie er alles aan gelegen het evenement veilig te laten verlopen, zowel voor deelnemers als publiek, en dus zien zij zich genoodzaakt al zo veel maanden voordat de rodeo plaatsvindt hier op bij te sturen.

Daarom is deze week besloten enkel deelnemers met een auto met bouwjaar 1970 of eerder mee te laten rijden tijdens de 50e autorodeo Nieuwleusen, op zaterdag 8 september dit jaar. Een ludieke actie, maar zeker een waar we bijzonder trots op zijn! Het is fantastisch om te zien hoe de rodeo leeft onder niet alleen deelnemers, maar heel het dorp. Op de facebookpagina van Autorodeo Nieuwleusen worden veel foto’s en verhalen gedeeld over de auto’s en rijders die deelnemen aan de rodeo. Leuk om te volgen, op naar een gedenkwaardige 50e autorodeo!