Het traditionele én populaire Hand in Hand – voetbaltoernooi wordt dit jaar gehouden op a.s. zaterdag 23 juni. Het toernooi wordt in teams van 7 tegen 7 gespeeld en wordt, zoals altijd, gehouden op sportpark ’t Klaverblad van voetbalvereniging S.V. Nieuwleusen.

(Advertentie)

De organisatie is in handen van de stichting Hand in Hand, S.V. Nieuwleusen en hoofdsponsor ALUVO Nieuwleusen B.V.
Subsponsoren van het toernooi zijn café-restaurant “De Viersprong”, Vechtdal Bouw, Gebotours en Slagerij Kouwen.

Al sinds 1962 wordt dit oudste voetbaltoernooi van het dorp Nieuwleusen georganiseerd door de stichting Hand in Hand. De 1e opbrengst was destijds bestemd voor het realiseren van het openluchtzwembad in 1965. Toen dit was gerealiseerd werd een doel bedacht en werd besloten om alle Nieuwleusenaren, die onder Kerkelijke Nieuwleusen vielen en langdurig verpleegd werden of geplaatst waren in een verzorgingstehuis, met de Kerstdagen te verrassen met een kerstpakket. Deze actiegroep kreeg de naam “Hand in Hand”. Nog steeds is deze actiegroep actief onder dezelfde naam en zet men zich nog steeds in voor langdurig zieke en gehandicapte inwoners. Meer informatie over de organisatie is te vinden op de website: https://www.handinhandnieuwleusen.nl

In de beginjaren werd er met elftallen gevoetbald. Buurtverenigingen als Ruitenveen, Oudleusen, De Meele en Vinkenbuurt deden mee. Ook diverse bouwbedrijven en horecagelegenheden, rijwielfabriek UNION en de gemeente Nieuwleusen waren de deelnemers. Er werd in drie poules van vier teams gevoetbald. Waarbij er gepromoveerd en gedegradeerd kon worden.

Het toernooi van 2018 start om 11.00 uur. S.V. Nieuwleusen zorgt voor de scheidsrechters. De deelname is inclusief barbecue en muziek.

Kom gerust een kijkje nemen!

Share.
Exit mobile version