Afsluiting Wedstrijdseizoen Paarden

0
69

Zaterdag 25 augustus organiseert Hippisch Nieuwleusen de laatste wedstrijd van het outdoor seizoen 2018.

Inmiddels is het traditie geworden dat er na het jaarlijkse grote concours welke in juni wordt gehouden, er in augustus een kleine springwedstrijd georganiseerd wordt. We zijn blij met de aanmelding van veel amazones en ruiters, 250 combinaties zullen van start gaan. Deelnemers aan deze wedstrijd komen uit de wijde regio, natuurlijk veel eigen leden, maar ook ruiters en amazones van internationaal en zelfs olympisch niveau weten het terrein van Hippisch Nieuwleusen te vinden om hun jonge paarden ervaring op te laten doen.

Om 8.30 uur begint de klasse BB, veelal jonge paarden komen in deze klasse over een hoogte van 80-90 cm aan start. Aansluitend wordt het parcours verhoogd, klasses B t/m Z worden telken met 10 cm verhoogd tot 1.30 meter. Vanaf 15 uur komen de hoogste klassen aan de beurt, de klasse ZZ 1.35 meter en de klasse 1.40 meter.

Terwijl in Nieuwleusen de paarden springen, wordt er in Ermelo het Nederlands kampioenschap ponyruiters, de Hippiade verreden. We wensen de leden van ponyclub Nieuwleusen die zich via de provinciale selecties hiervoor hebben geplaatst, heel veel succes!!! Wianne Huzen gaat van start met haar pony Le Eelko in de klasse L1 dressuur cat D/E. En Wesley de Boer start met zijn pony Kelsey in het Z springen cat D.

U bent van harte welkom op het evenementen terrein aan de Bosmansweg 72 Nieuwleusen. Toegang is gratis.