Hebt u de mantelzorgwaardering 2018 al aangevraagd?

0
68

Wees er snel bij! Aanmelden kan tot 1 maart 2019

Levert u mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Wees er snel bij! Meld uzelf of deze persoon aan voor 1 maart 2019 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering. Tot nu toe zijn ruim 550 personen aangemeld voor de mantelzorgwaardering.

De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich, als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente de Mantelzorgwaardering uit.

Mantelzorg is best zwaar
De gemeente merkt dat mantelzorgers zich soms zoveel inzetten voor hun naaste, dat zorg wel erg zwaar wordt. Daarom is het goed om als mantelzorger aan de bel te trekken als de mantelzorgtaken op lange termijn niet vol te houden zijn. Er zijn in de gemeente Dalfsen ondersteuningsmogelijkheden. Zo kan men terecht bij het mantelzorgteam Dalfsen (telefoonnummer 0572 372 882). Ook met vragen over de mantelzorgwaardering kan men terecht bij het mantelzorgteam.

Geen internet
Geen beschikking over internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten het formulier in te vullen. De infopunten zijn gevestigd in de kulturhusen in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. Bij de infopunten is, tijdens de openingstijden, iemand aanwezig die kan helpen bij het invullen van het formulier.

Persoonlijk bedanken
Uiterlijk in april 2019 kan de mantelzorgwaardering in de door de aanvrager gekozen vorm opgehaald worden. Men kan kiezen uit een VVV Cadeaukaart of een ondernemersbon. De gemeente vindt het fijn om mantelzorgers persoonlijk te bedanken. Daarom kan de mantelzorgwaardering opgehaald worden in de kernen Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen