Infopunt Nieuwleusen

0
740

Heb je een vraag, maar weet je niet zo goed waar je terecht kunt?

Kom dan naar één van de drie Infopunten in de gemeente Dalfsen. Je vindt ze in de kulturhusen Trefkoele+ in Dalfsen, De Spil in Nieuwleusen, en de Mozaïek in Lemelerveld.

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Over zorg, welzijn, maar ook over allerlei activiteiten die er in het Kulturhus te doen zijn. Je gaat naar het Infopunt als je niet precies weet waar je met je vraag heen kunt, of omdat je een hulpvraag hebt en denkt dat deze niet zwaar genoeg is om direct naar een zorgorganisatie te stappen. Ook kan het zijn dat je eerst wilt kijken of er geen andere oplossingen zijn. Of heb je gewoon een hele praktische vraag? Ook dan is het Infopunt de plek waar je terecht kunt.

Het Infopunt is er voor iedereen Misschien voel je je eenzaam en ben je op zoek naar manieren om meer contact te maken met mensen, of is er veel ruzie thuis met een van de kinderen en zoek je iemand om ervaringen mee uit te wisselen. Of ben je op zoek naar een training, maar weet je niet precies wat je wilt? Het Infopunt is de plek waar je terecht kunt met al je vragen over zorg, en welzijn: persoonlijke, praktische, complexe of makkelijke vragen. Het Infopunt helpt je verder.

Deskundige hulp Bij het Infopunt werken deskundige mensen met een warm hart. Het zijn goed getrainde professionals en vrijwilligers die vanuit de deelnemende partners opgeleid en begeleid worden. Kunnen zij je vraag niet beantwoorden, dan helpen zij je op weg en verwijzen ze door naar de juiste organisatie.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op: www.bibliotheekdaltsen.nl/infopunt

 

Het Infopunt is er voor iedereen

Mevrouw De Vries zoekt scootmobieltraining

Ze is al over de tachtig en nog steeds mobiel. Ze onderneemt veel, maar de laatste tijd is dat echt lastiger. Daarom heeft ze een scootmobiel ge-kregen. Best lastig om zo’n ding te besturen, vindt mevrouw De Vries. Zij vraagt zich af of er ook trainingen zijn en hoe zij zich daarvoor kan opgeven. Bij het Infopunt helpen de mensen haar graag, ze weten precies welke trainingen er dichtbij gegeven worden.

Zoon Mees wil alleen maar gamen

De hele middag, zodra school voorbij is, zegt Mees dat hij gaat leren, maar stiekem gamet hij urenlang. Eerst hadden Pieter en Angela dat niet zo in de gaten, totdat ze zijn rapport onder ogen kregen. Straffen, maar ook belonen helpt niks. De computer is onweerstaanbaar voor Mees. Hij is blijven zitten, spreekt niet af met vrienden, sport niet meer. En als Pie-ter en Angela het aankaarten leidt dat alleen maar tot ruzie. De mensen van het Infopunt weten waar Pieter en Angela met hun zoon Mees terecht kunnen. Inmiddels ziet ook Mees in dat het zo niet langer kan en hebben zij met hulp van het Infopunt contact gelegd met een organisatie die ge-specialiseerd is in jongeren en verslavingsproblemen. En… Mees voetbalt inmiddels weer!

Daphne wilde zelf haar sollicitatiebrief schrijven

Nadat ze was gestopt met haar mbo-opleiding, ging Daphne aan de slag als manager in de retail. Tijdens de crisis verloor ze haar baan en moest ze ineens weer solliciteren. Ze merkte dat ze erg onzeker was geworden over haar taalvaardigheden. Vooral op het gebied van grammatica. ‘Zon-der hulp een foutloze sollicitatiebrief opstellen vond ik best lastig. Op mijn werk stuurde ik wel mails, maar die waren vaak kort en bondig. Ook wilde ik mijn dochter, die straks naar de middelbare school gaat, kunnen helpen met haar huiswerk. Ik wist niet goed waar ik terecht kon met mijn vraag tot ik bij het Infopunt kwam. Die hebben me gewezen op een praktische cursus. Na afronding stond ik weer stevig in mijn schoenen!’

Het Infopunt is een initiatief van de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen en Saam Welzijn. Maatschappelijke organisaties zoals de Kulturhusen, de Kern Maatschappelijke Dienstverlening, Humanitas, VluchtelingenWerk, MEE Usseloevers en de gemeente Dalfsen leveren een belangrijke bijdrage.

Je vindt het Infopunt in: De Spil, Nieuwleusen 1 Trefkoele+, Dalfsen 1 De Mozaïek, Lemelerveld

 

De openingstijden van het Infopunt in De Spil zijn:

Maandagmiddag, 14.00 tot 16.00 uur
Dinsdagochtend, 10.00 tot 12.00 uur
Donderdagochtend, 10.00 tot 12.00 uur
Donderdagmiddag, 14.00 tot 16.00 uur
Donderdagavond, 18.00 tot 20.00 uur