In een doorweekt Oosterwolde kreeg USV niet veel kansen, maar dankzij een late treffer van Ron Meijerink kon toch nog een punt worden bijgeschreven.

(Advertentie)

Na een van beide kanten aftastend begin nam DIO het initiatief. De thuisploeg won steeds meer duels en toonde zich dreigend via de vleugels. Ondanks het overwicht hadden de Friezen in de 34e minuut de zoveelste dwaling van de warrige arbiter Koops nodig om op voorsprong te komen. Hij zag als enige op sportpark Oostenburg een bewuste terugspeelbal van Thijmen Stegeman op doelman Martijn Scheper. Die raapte na een onoverzichtelijke kluts nietsvermoedend de bal op en werd gestraft met een vrije trap vlak voor zijn doel. Remco van de Avoird pakte het onverwachte cadeau uit via een carambole met de opgetrokken USV muur (1-0). Na rust liet USV steeds meer van zich horen. De kopbal van Chiel de Weerd miste precisie en de na een uur ingevallen Ron Meijerink was meteen gevaarlijk met een knappe actie op de achterlijn. Op het loodzware veld had USV dan toch de langste adem met een staaltje hogeschoolvoetbal. Na een wonderschone combinatie Meijerink-De Weerd- Meijerink was doelman Giovannni Oldersma kansloos (1-1). Zondag krijgt USV bezoek van THOR uit Lippenhuizen. Aanvang 14.00 uur.