Binnen de gemeente Dalfsen is veel aanbod op het gebied van cultuur en beeldende kunst. Het aanbod is groot en daar is de gemeente trots op! Om op een makkelijke manier inzicht te geven in het aanbod van cultuur en beeldende kunst in de openbare ruimte, is er een interactieve kaart gemaakt: www.dalfsenkaart.nl. Op de website zijn de kaarten ‘cultureel aanbod’ en ‘beeldende kunst’ per kern te raadplegen. De gemeente breidt deze website de komende tijd verder uit met meer digitale kaarten.

(Advertentie)

Wethouder Uitslag is blij met de website: “De gemeente Dalfsen heeft veel aanbod op het gebied van cultuur en beeldende kunst. We vinden het belangrijk dat alle inwoners een goed beeld kunnen krijgen van het culturele aanbod in de gemeente, deze website draagt daar op een positieve manier aan bij. Alles overzichtelijk in beeld.” Bij het culturele aanbod kan men denken aan een overzicht van muziekverenigingen, individuele kunstenaars en organisaties die in de Kulturhusen gevestigd zijn. Op de kaart staat het kunst- en cultuuraanbod voor in de vrije tijd én het aanbod dat beschikbaar is voor op scholen. Enkele voorbeelden van beeldende kunst zijn: De Zwevende Kei, Het Dansende Paard, Romeo en Julia, De gevleugelde Stier of De Drie Leeuwen.

Deelname cultuurkaart
Via www.dalfsen.nl/cultuurkaart kunnen instellingen, verenigingen of individuele kunstenaars zich aanmelden voor de kaart ‘Cultureel aanbod’. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Enige voorwaarde is dat de organisatie of de kunstenaar in de gemeente Dalfsen gevestigd is.

Share.
Exit mobile version