Op sportpark Bentinckspark in Hoogeveen werd S.V. Nieuwleusen in de subtopper tegen VV Hoogeveen met maar liefst 4-0 afgetroefd.

S.V. Nieuwleusen afgetroefd in subtopper

Vanaf de aftrap nam VV Hoogeveen het initiatief en dat resulteerde in enkele prima kansen om de score te openen. De eerste bijna niet te missen kans ontstond door slecht verdedigend werk. Tot opluchting van de talrijk meegereisde supporters belandde de bal op de lat. Even later ging een afstandschot maar rakelings over het doel. Na een kwartier spelen had ook S.V. Nieuwleusen de score kunnen openen. Tom Vasse bracht met een mooie pass Saake Malestein in stelling. Zijn inzet was echter te slap en een gemakkelijke prooi voor de doelman. Ook een schot van Lars Gruben na een voorzet van Saake Malestein werd éénvoudig onschadelijk gemaakt. Na alweer slordig verdedigen van S.V. Nieuwleusen leek het er dan toch op dat VV Hoogeveen de score zou openen. Ook nu werd er slordig met deze kans omgegaan en naast geschoten. Vlak voor rust kwam VV Hoogeveen toch op voorsprong uit een toegekende strafschop nadat Roy Bollemaat zijn tegenstander net binnen de 16 meterlijn onreglementair had gestopt. De strafschop werd onberispelijk benut door Marco Santing (1-0). In de blessuretijd had VV Hoogeveen de voorsprong nog kunnen verdubbelen toen de verdediging van S.V. Nieuwleusen het opnieuw liet afweten en 2 spelers vrij voor Tim Hoogenkamp verschenen maar de geboden kans onbenut lieten.

De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen of S.V. Nieuwleusen kreeg een vrij trap tegen, net buiten het strafschopgebied. Deze werd onhoudbaar ingeschoten door Marco Santing (2-0). S.V. Nieuwleusen probeerde hierna wel wat aan de achterstand te doen, maar de verdediging van VV Hoogeveen stond goed en er werden geen echte kansen gecreëerd. Wel had een lange trap van Wouter Tabbers bijna de aansluitingstreffer kunnen zijn. De ver voor zijn doel staande Raymon Slot wist maar ternauwernood redding te brengen. Een kwartier voor tijd kwam VV Hoogeveen met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Mitchel Strijker. S.V. Nieuwleusen ging nu volop in de aanval om de aansluitingstreffer te forceren. Saake Malestein had de beste kans hierop. Uit een corner kopte hij rakelings naast. Het aanvallende spel van S.V. Nieuwleusen gaf de tegenstander wel volop de gelegenheid te counteren. Vlak voor tijd werd uit zo’n counter gescoord door Twan Reinders (3-0). En hiermee was het nog niet gedaan. In blessuretijd werd de nederlaag compleet door een goal van Julian Mol (4-0).

Een verdiende nederlaag voor S.V. Nieuwleusen waardoor de kans op de 2e periodetitel een stuk kleiner is geworden.

Volgende wedstrijd: 23 februari uit tegen BSVV (Bovensmilde). Aanvang: 14.30 uur.