NIEUWLEUSEN WEATHER

USV heeft 2 vrije weekenden voor de boeg. De concurrentie komt dan wel in actie. Daarom had USV alle belang om tegen THOR de punten thuis te houden. Dat lukte. En hoe! Het publiek genoot niet alleen van de prille voorjaarszon. Na rust was ook het spel van USV hartverwarmend.

(Advertentie)
    USV kraakt THOR na rust (6-1)

Voor de onderbreking wees nog niets op een royale overwinning. USV had wel veel de bal, maar de gasten uit Lippenhuizen waren in de duels vaak net wat pittiger en voorin minstens zo gevaarlijk. De voorsprong kregen de Friezen in de 29e minuut cadeau. Een terugspeelbal van Kay Huzen bracht doelman Martijn Scheper ernstig in verlegenheid. Jelle Niemeijer wist wel raad met deze buitenkans (0-1). USV zette aan en wist binnen 10 minuten de opgelopen schade te herstellen. Leon Kooiker kreeg met de bal aan de voet vrij baan en zijn lage inzet paste net naast de paal (1-1). Na de pauze kwam USV geweldig uit de kleedkamer. Wat een goal in de 47e minuut! De perfecte lange bal van de ook vandaag weer ijzersterke centrumverdediger Martijn Verburg werd door Chiel de Weerd schitterend tegendraads achter doelman Ernst- Pieter Bantema gekopt (2-1). Ook daarna bleef het showtime op sportpark Hulsterlanden. Met Ron Meijerink in de hoofdrol. In de 53e minuut werd zijn voorzet op maat verzilverd door Leon Kooiker (3-1). Tien minuten later was de spits zelf ter plekke om een voorzet van Sander Schaeffer af te ronden (4-1). En weer een minuut later bleef hij oog in oog met Bantema uiterst koel (5-1). Om bij de 6-1 de rol van aangever weer op zich te nemen. De messcherpe voorzet werd in de 73e minuut van dichtbij binnengegleden door de ingevallen Niek Ekkelenkamp. In het laatste kwartier kreeg het swingende USV nog volop mogelijkheden, maar het murw gespeelde THOR wist een monsterscore te voorkomen. USV zit voorlopig even in de wachtkamer en komt pas op 10 maart weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Renado uit Sint Nicolaasga op het programma.