Onder de rook van Assen en het TT-circuit moest S.V. Nieuwleusen 1 het opnemen tegen de BovenSmilde VoetbalVereniging, BSVV. In een zeer matige wedstrijd gingen de 3 punten mee naar Nieuwleusen:  0-3.

(Advertentie)

Onder het genot van een mooie bijna lentezon, maar op een zeer hobbelige “grasmat” begon S.V. Nieuwleusen deze inhaalwedstrijd tegen een nogal onbekende tegenstander. Beide partijen met wisselende belangen, BSVV moest punten pakken om uit de degradatiezone te komen en S.V. Nieuwleusen moest na het verlies in Hoogeveen aansluiting houden met kop van de competitie en de druk op Hoogeveen houden in de stand om de 2e periode.

De eerste grote kans om de score te openen was voor BSVV, echter de paal zat een treffer voor BSVV in de weg. In de 10e minuut was het Tom Vasse die zich wel raad wist met een slippertje in de verdediging van BSVV en opende de score: 0-1. Verder was de eerste helft van bedenkelijk niveau, veel foute passes en balverlies leidde tot slecht voetbal van beide kanten. Ook het moeilijk bespeelbare veld speelde hier zeker parten.

In de tweede helft een gelijk spelbeeld. Matig voetbal van beide kanten.

BSVV ging wat opportunistischer spelen waardoor S.V. Nieuwleusen iets meer ruimte kreeg achter de verdediging van BSVV wat in de 68e minuut resulteerde in de 0-2. Een voorzet van Reinier Meijerink belandde op het hoofd van Lars Gruben en die zag de bal over doelman Budding in het doel verdwijnen. Na nog enkele mogelijkheden voor S.V. Nieuwleusen middels Ruben van Dijk (bal op de lat) en Saake Malestein, tikte Lars Gruben in blessuretijd nog de 0-3 binnen.

Zo gingen de mannen van David de Leeuw met 3 punten huiswaarts, maar zal er 9 maart 2019 uit  een ander vaatje getapt moeten worden als S.V. Nieuwleusen thuis speelt tegen Fit Boys.

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Roy Bollemaat, Robin Hoogekamp (69e Stefan van Veen), Rick Jansen, Mark de Weerd
Middenveld: Saake Malestein, Reinier Meijerink, Tom Vasse (80e (Ruben van Dijk), Ruben Brinkman
Aanval: Lars Gruben, Wouter Tabbers (65e Bas Evenboer)