In de 80e minuut werd het duel tussen S.V. Nieuwleusen en C.V.V. Fit Boys uit Beilen gestaakt door scheidsrechter Tramper. De stand op dat moment was 5-0 voor S.V. Nieuwleusen. De wedstrijd wordt alleen uitgespeeld wanneer dit van belang is voor het doelsaldo.

S.V. Nieuwleusen – Fit Boys gestaakt wegens blessure

Het was Jonathan Schans van Fit Boys die de bal van erg dicht bij, vol op zijn hoofd kreeg. De blessure die hij hier bij opliep zag er zo ernstig uit dat scheidsrechter Tramper het duel staakte. De speler werd met een brancard van het veld gehaald. De ambulance en zelfs de traumahelicopter werden opgeroepen. Na de eerste diagnose van het ambulancepersoneel werd de trauma weer afgezegd. Wel werd hij meegenomen door de ambulance en overgebracht voor verder onderzoek naar de Isala in Zwolle. Gelukkig kwam er later die avond het nieuws dat hij alleen een hersenschudding had en weer naar huis mocht.

Op het moment van staken stond er een 5-0 stand op het scorebord in het voordeel van S.V. Nieuwleusen. Het was een dik verdiende stand. De gasten uit Beilen hadden weinig te vertellen deze middag. Vrij éénvoudig maakten Tom Vasse en Lars Grubben op identieke wijze de 1-0 en 2-0 door de bal laag in de linkerhoek te schuiven. Beide keren had de keeper van Fit Boys zonder zich al teveel in te spannen het nakijken. Na rust probeerde Fit Boys het tij te keren, maar het was Anne Jan Broek die al na drie minuten in de tweede helft met zijn verkeerde been de bal loepzuiver via binnenkant paal achter doelman Oosting plaatste: 3-0. Hiermee was ook direct het verzet van de gasten gebroken. De enige mogelijkheid voor de gasten was een kans in de 57e minuut. Deze werd op de lijn gered door de sterk verdedigende Robin Hoogenkamp. Saake Malestein schoot in de 60e minuut met een zuiver schot na een wat rommelige situatie de 4-0 binnen. Enkele minuten later had Tom Vasse zijn tweede van de middag kunnen maken. Maar helaas was het doelman Oosting die door goed uit te komen het duel met Tom in zijn voordeel besliste. In de 70e minuut zette Wouter Tabbers de voorlopige eindstand op het bord door zich binnen de zestien knap vrij te draaien en binnen te schieten: 5-0.

Een vrij éénvoudige overwinning deze middag die hopelijk voldoende vertrouwen geeft voor de topper van komende zaterdag 16 maart. De uitwedstrijd tegen koploper Elim staat dan op het programma.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:
    Doel: Tim Hoogenkamp
    Verdediging: Robin Hoogenkamp (70e Nick Holsappel),Mark de Weerd, Roy Bollemaat, Stefan van Veen
    Middenveld: Saake Malestein (60e Stan Scholten), Anne Jan Broek, Reinier Meijerink
    Voorhoede: Tom Vasse, Lars Grubben (63e Bas Evenboer), Wouter Tabbers