Zaterdag 30 maart deed S.V. Nieuwleusen goede zaken op sportpark ’t Klaverblad. Door zelf te winnen van nummer 2 S.V. Marknesse pakten de mannen van trainer David Leeuw de tweede periodetitel. Tevens deed het team voor de reguliere competitiestand goede zaken doordat de nummer 1 en 3 van deze competitie, respectievelijk SC Elim en VV Hoogeveen, de punten broederlijk deelden. De top vier kruipt zo heel dicht naar elkaar toe en het beloofd nog een spannende eindfase te worden voor het kampioenschap.

S.V. Nieuwleusen pakt tweede periodetitel

De eerste helft van de wedstrijd was duidelijk voor de Nieuwleusenaren op het goed bespeelbare hoofdveld, SVM werd vanaf het begin de duimschroeven aangedraaid. Vooral de actieve Tom Vasse was een ware plaag voor de Marknesse verdedigers. Twee mooie doelpunten van Roy Bollemaat werden helaas afgekeurd, voor respectievelijk buitenspel en aanvallen van de keeper. In de 24e minuut was het toch Tom Vasse die de Nieuwleusener aanhang liet juichen door 1-0 aan te tekenen na goed doorzetten van Bas Evenboer. Het enige wapenfeit van de bezoekers was een vrije trap van Jorn Strijk, die S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp in twee instanties kon keren. In de tweede helft kwam S.V. Nieuwleusen nauwelijks in de problemen, ook al leek SVM wel een optisch overwicht te creëren. De S.V. Nieuwleusen verdediging onder leiding van de souvereine keeper Tim Hoogenkamp en het centrale duo Stefan van Veen en Robin Hoogenkamp gaf geen krimp. Ook de backs Rick Jansen en Stan Scholten gaven geen duimbreed toe, zodat de nul toch vrij éénvoudig gehandhaafd kon blijven. De counters van S.V. Nieuwleusen oogden wel gevaarlijk, maar tot echte kansen leidden ze niet zodat de uiteindelijke 1-0 eindstand op het scorebord stond. Een klein feestje kon beginnen omdat door het gelijke spel van VV Hoogeveen in Elim de 2e periodetitel voor S.V. Nieuwleusen binnen was. De ploeg is nu in ieder geval verzekerd van een aantal extra wedstrijden na de reguliere competitie om eventuele promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Volgende week staat in Balkbrug de streekderby tegen VV Avereest op het programma, en ook tegen die club valt nog wat goed te maken voor de Nieuwleusenaren.

Doel: Tim Hoogenkamp
    Achterhoede: Rick Jansen – Roy Bollemaat – Stefan van Veen – Stan Scholten
    Middenveld: Ruben Brinkman – Saake Malestein (20e min. Robin Hoogekamp) – Reinier Meijerink
    Voorhoede: Tom Vasse – Bas Evenboer (84e min. Leon de Raad) – Wouter Tabbers (68e min. Nick Holsappel)

Scoreverloop: 24e minuut Tom Vasse 1-0

Pupillen van de week waren de twee meiden Alicia van der Hoeven en Emma Veurink van MO13-1.