USV neemt puntje mee uit Oldeholtpade (1-1)

0
71

Veel lijn viel er niet te ontdekken in het spel van zowel Oldeholtpade als USV. Beide ploegen speelden op de hoge graspollen de bal maar zelden naar de goede kleur. Arbiter Stel paste zich moeiteloos aan. Strooide kwistig met gele kaarten en zijn kijk op de spelregels zorgde regelmatig voor verwarring.

USV begon nog wel zo goed. Vanaf de aftrap werd er druk gezet op de laatste linie van de thuisploeg. Al in de 7e minuut leverde die aanpak succes op. Wie anders dan Ron Meijerink liet de bal na een dieptepass even stuiteren om daarna met zijn wreef verwoestend uit te halen. Doelman Arjen de Haan kreeg er nog wel een hand tegen maar kon niet voorkomen dat de granaat insloeg in de bovenhoek (0-1). Waarna USV besloot achteruit te gaan leunen en dat was vragen om problemen. Het ging nog een half uurtje goed, maar toen was daar toch Jelmer Dijkstra om een aanval over de rechterkant af te ronden (1-1). Van USV, dat al snel Max Schaeffer en Swen Meesters kwijtraakte door blessures, werd voor rust weinig meer vernomen. Ook na de onderbreking ging Oldeholtpade direct op zoek naar de voorsprong. Maar van enig vernuft was geen sprake. Bovendien lag goaltjesdief Wilco Elshof strak aan de ketting bij Dennis van der Veen en maakte keeper Martijn Scheper weer een uiterst solide indruk. Het laatste kwart van de wedstrijd was voor USV. Met kansjes voor Ron Meijerink, Leon Kooiker en Kay Huzen. Diep in extra tijd had Oldeholtpade nog een opleving, maar een winnaar kwam er niet in deze van beide kanten uiterst povere vertoning. Zondag speelt USV opnieuw een uitwedstrijd. Dan in Vollenhove tegen koploper Veno. Aanvang 14.00 uur.