S.V. Nieuwleusen pakt belangrijke punten tegen Avereest

0
69

S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag in Balkbrug de derby tegen V.V. Avereest. Na een wedstrijd die meer spannend dan goed was, namen de gasten uit Nieuwleusen uiteindelijk de drie punten mee naar huis. Al in de 1e helft bepaalde Tom Vasse de eindstand op 0-1.

Voor de altijd beladen derby tegen de buren uit Balkbrug moest trainer David Leeuw wat aanpassingen doen in zijn elftal. Vanwege de goed gevulde ziekenboeg startte A-junior Leon de Raad in de basis. Hij hield zich verdedigend goed staande en maakte de negentig minuten vol. Bij de thuisploeg stonden Jurgen Visscher en Erik Mostert in de basis. Beide aanvallers hebben een bij S.V. Nieuwleusen gespeeld.

S.V. Nieuwleusen begon matig aan de wedstrijd en moest meteen verdedigend aan de bak. Avereest probeerde via hun linkervleugel een aantal keren gevaar te stichten, maar Stan Scholten verdedigde alert.
Het eerste half uur leverde van beide kanten geen noemenswaardige kansen op. Het bleef vooral beperkt tot schoten vanuit de tweede lijn. De laatste fase van de eerste helft begonnen de gasten uit Nieuwleusen aan te dringen. Avereest maakte de nodige overtredingen om de verschillende aanvallen onschadelijk te maken. Bas Evenboer was namens de Nieuwleusenaren twee keer dichtbij de openingstreffer. De eerste keer redde de keeper van Avereest, de tweede keer was Bas helaas ongelukkig in de afwerking.
Uiteindelijk kwam toch de verdiende voorsprong op het bord. Na goed voorbereidend werk van Reinier Meijerink was het Tom Vasse die met een bekeken schot in de verre hoek de keeper van Avereest kansloos liet.
Op slag van rust was het bijna 0-2. Wouter Tabbers nam de bal in één keer uit de lucht. Helaas voor de gasten ging deze volley rakelings over. Dat betekende een ruststand van 0-1.
In de tweede helft was het vooral S.V. Nieuwleusen dat probeerde te voetballen. Avereest beperkte zich vooral tot het ontregelen van het spel. Vanwege de 0-1 stand bleef de thuisploeg echter nog volledig in de wedstrijd. De ploeg van David Leeuw verzuimde het kwaliteitsverschil in deze wedstrijd vroegtijdig in een grotere voorsprong uit te drukken.
De spaarzame gevaarlijke momenten voor het doel wist Tim Hoogenkamp door alert keeperswerk onschadelijk te maken. In de slotfase was het dus vooral spannend. De thuisploeg had nog hoop op een punt, terwijl S.V. Nieuwleusen het niet voor elkaar kreeg definitief afstand te nemen.
Het eindsignaal werd dan ook door iedereen met enige sympathie voor de oranjehemden met gejuich begroet. Mede door de nederlaag van koploper Elim tegen S.V. Marknesse waren de drie punten tegen Avereest extra belangrijk. De strijd om de koppositie in de Noordelijke 3e klasse D ligt weer helemaal open.
Zaterdag 13 april speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Bant. Vervolgens treden de mannen van David Leeuw in een midweekse inhaalwedstrijd aan tegen de grote concurrent Elim. Laatstgenoemde wedstrijd is dinsdagavond 16 april om 18.45uur uit in Elim. Voor iedereen die S.V. Nieuwleusen een warm hart toedraagt een uitwedstrijd die niet gemist mag worden.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Stan Scholten, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Leon de Raad
Middenveld: Ruben Brinkman, Reinier Meijerink, Tom Vasse, Anne Jan Broek (78e Mark de Weerd)
Aanval: Bas Evenboer (66e Nick Holsappel), Wouter Tabbers (90e Sander Lefers)

Scoreverloop:

40e min. 0-1 Tom Vasse.