Monsterzege voor S.V. Nieuwleusen

0
76

Zaterdag 13 april moest S.V. Nieuwleusen het opnemen tegen rode lantaarndrager van de 3e klasse D, S.C. Bant. Een historische monsterzege op het ’t Klaverblad, Bant werd met 11-0 verslagen.

Wetende dat het doelsaldo aan het einde van het seizoen bepalend kan zijn, was de doelstelling van deze middag vooraf duidelijk bepaald, goals maken.
S.V. Nieuwleusen begon ook zeer voortvarend aan de wedstrijd en opende als snel de score. De altijd gedreven Tom Vasse legde de bal in de 7e minuut panklaar voor Bas Eveboer en die tikte beheerst de 1-0 binnen. In de 25e minuut was het wederom raak, waar iedereen dacht aan een strafschop besloot scheidsrechter Geubels de bal buiten de 16 meter te leggen. De vrije trap werd feilloos benut door Reinier Meijerink: 2-0. De kansen bleven maar komen en in de 37e minuut passeerde Nick Holsappel keeper Van der Beek met een schitterende boogbal: 3-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust een zelfde spelbeeld en een richtingsverkeer richting het doel van keeper Van der Beek van Bant. Deze doelman beleefde een zeer zware middag want in de 2e helft leek zijn doel wel een schiettent. Achteréénvolgens waren het Nick Holsappel en Stan Scholten die in het eerste kwartier van de 2e helft voor de 4 en 5 – 0 zorgden.
Wouter Tabbers kwam Bas Evenboer aflossen en Mark de Weerd kwam in de ploeg voor Anne Jan Broek. Beide bleken ook nog graag hun doelpuntjes mee te pikken, want nadat Reinier Meijerink reeds de 6 – 0 op het scorebord had gezet, waren het Wouter en Mark die zorgden voor de 7, 8 en 9 -0. Het slotakkoord was weer voor Reinier en Nick. De 10-0 uit een strafschop door Reinier en 11 – 0 door Nick Holsappel.
Al met al een historische overwinning voor S.V. Nieuwleusen en een goede generale voor de wedstrijd van a.s. dinsdagavond 16 april, dan zal S.V. Nieuwleusen in Elim aantreden voor de topper tegen S.C. Elim. Aanvang 18.45 uur.
Zaterdagmiddag 20 april in het paasweekend speelt S.V. Nieuwleusen in Hardenberg tegen Hardenberg ’85. Let op, de wedstrijd begint om 15.15 uur.

Scoreverloop:

7e min 1 – 0 Bas Evenboer
25e min 2 – 0 Reinier Meijerink
37e min 3 – 0 Nick Holsappel
51e min 4 – 0 Nick Holsappel
53e min 5 – 0 Stan Scholten
61e min 6 – 0 Reinier Meijerink
63e min 7 – 0 Wouter Tabbers
64e min 8 – 0 Mark de Weerd
76e min 9 – 0 Wouter Tabbers
85e min 10 – 0 Reinier Meijerink
88e min 11 – 0 Nick Holsappel

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp
Achter: Stan Scholten, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Rick Jansen
Midden: Reinier Meijerink, Anne Jan Broek (62e min Mark de Weerd), Ruben Brinkman
Voor: Bas Evenboer (57e min Wouter Tabbers), Nick Holsappel, Tom Vasse (77e min Leon de Raad).

De Pupillen van de week waren: Milan Groen en Sven Wierbos beide spelen in JO12-1.