Terwijl de andere sporten bezig zijn om de laatste wedstrijden te spelen , is de Korbalbond gestart met een nieuwe veldcompetitie, die tot 15 juni duurt.

De eerste veldwedstrijd van d’Ommerdieck was thuis tegen Oranje Zwart uit Zwolle.

Bij d’Ommerdieck ontbraken drie basisspelers door allerlei omstandigheden ( vakantie, geboorte baby ). In de basis stonden Carlijn Haan en Femke Rijkeboer. En de heren van het eerste team, hadden daarvoor al een wedstrijd meegespeeld in het tweede team.

En daarbij de zomerse temperaturen …

Maar d’Ommerdieck heeft zich goed verweerd en bleef in de eerste helft in de gelijk opgaande wedstrijd het éne puntje voorsprong behouden.

Eerst scoorde d’Ommerdieck , gevolgd door Oranje Zwart . Na 2-2 wist d’Ommerdieck met twee mooie doelpunten 4-2 op het scorebord te zetten. Oranje Zwart kwam weer gelijk 4-4.

Na 5-5 ging de rust in met 6-5.

Ook in de tweede helft kreeg d’Ommerdieck veel kansen, maar wist ze niet af te maken en daardoor de voorsprong te behouden.

Het scoreverloop ging weer gelijk op 6-6, 7-7 , 8-8 en 9-9. Na 10-9 was er nog een minuut te spelen en d’Ommerdieck kreeg genoeg kansen, maar het lukte niet om raak te schieten.

Tot slot kreeg Oranje Zwart een strafworp mee . Zij misten niet en de eindstand was 10-10.

Doelpuntenmakers : Martin Alteveer 4x, Jasper Batterink 2x, Astrid Aalbers, Esther van Dijken, Robert Batterink en Jasper Ekkelenkamp.

De volgende wedstrijd is op 11 mei om 13.00 uur in Kampen tegen DOS- Kampen.