S.V. Nieuwleusen verslaat Hardenberg ‘85

0
71

Onder zomerse weersomstandigheden won S.V. Nieuwleusen in Hardenberg vrij éénvoudig met 1-3 van Hardenberg ’85.

Pas na 17 minuten kon de eerst echt gevaarlijke aanval genoteerd worden voor S.V. Nieuwleusen. Deze eindigde echter in de handen van de keeper. Vijf minuten later was het wel raak. Tom Vasse slalomde op de rechtervleugel tussen enkele verdedigers door en bediende Bas Evenboer, die op zijn beurt Wouter Tabbers in stelling bracht: 0-1. In de 34e minuut was het Rick Koelman, die zijn naamgenoot Rick Jansen zijn hielen liet zien. Jansen kon niet anders dan Koelman onreglementair afstoppen. Dit wel ten koste van een strafschop en een gele kaart. Een onbeschreven wet in het voetbal kwam hier naar boven, Koelman nam zelf de strafschop. Het was Tim Hoogenkamp die de goede hoek koos en de bal klemvast pakte. Het was dezelfde Rick Koelman die een minuut later weer Jansen te snel af was. Zijn schot verdween naast het doel. In de laatste vijf minuten voor rust had S.V. Nieuwleusen de voorsprong met drie doelpunten kunnen uitbreiden. Allereerst Wouter Tabbers, die zijn schot via beide doelpalen weer het veld in zag springen, daarna Tom Vasse die oog in oog met doelman Kortman zijn schot gekeerd zag door de doelman. Vervolgens was het weer Wouter Tabbers, die keeper Kortman omspeelt en vervolgens over de bal struikelde in plaats van de bal in het vrije doel te spelen. Direct na rust probeerde Hardenberg ’85 de aansluitingstreffer te maken door een licht offensief. Het was echter Tim Hoogenkamp die met enkele mooie reddingen vooralsnog de nul vast kon houden. De geblesseerde Wouter Tabbers werd begin tweede helft vervangen door Nick Holsappel. Hij liet zien dat S.V. Nieuwleusen over enkele goede spitsen beschikt. Kort na zijn invalbeurt ontving hij de bal op de rand van het zestienmetergebied. Draaide zich knap vrij en plaatste de bal in de kruising (0-2). Twee minuten later, in de 62e minuut mocht hij een fraai opgezette aanval, die van achter uit door snel combinatiespel voor zijn voeten belandde, afronden. Hij lepelde de bal koelbloedig over de uit zijn doel komende keeper Kortman (0-3). Hiermee was het verzet van de thuisploeg gebroken en ook de gasten vonden het wel goed. In de blessuretijd scoorde David Meijer voor Hardenberg’85 de 1-3. Vermeldenswaardig is dat Niek Bollemaat op 16-jarige leeftijd vanmiddag een prima debuut maakte in het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen. Op donderdag 2 mei om 20.00 uur wordt thuis tegen Fit Boys de resterende tien minuten gespeeld van deze onlangs gestaakte wedstrijd. De stand was op dat moment 5-0 voor S.V. Nieuwleusen. Daarna wordt er nog 80 minuten tegen elkaar geoefend.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:
Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Rick Jansen, Stan Scholten (46 Niek Bollemaat)
Middenveld: Ruben Brinkman, Anne Jan Broek, Reinier Meijerink
Voorhoede: Tom Vasse(75 Thomas Huzen), Bas Evenboer, Wouter Tabbers (52 Nick Holsappel)

Scoreverloop:
23e min. 0-1 Wouter Tabbers
60e min. 0-2 Nick Holsappel
62e min. 0-3 Nick Holsappel
90e min. 1-3 David Meijer