Prima overwinning USV op Steenwijker Boys (2-5)

0
62

Op de door de weersomstandigheden flink opgewarmde kunstgrassprieten van sportpark De Koperberg in Steenwijk boekte USV een erg nuttige overwinning op Steenwijker Boys.

De thuisploeg probeerde vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jager het initiatief naar zich toe te trekken. Daar had het team van coach Yves Heskamp een passend antwoord op door kort op de tegenstander te spelen. De verdediging van USV moest in die fase wel alert blijven op de snelle buitenspelers van Steenwijker Boys. De blauwwitten kwamen gaandeweg de eerste helft met verzorgd voetbal beter in hun spel. Leon Kooiker vond een tweetal keren doelman Roelof Luxen van de Boys op zijn weg maar in de 33e minuut moest de sympathieke sluitpost de bal toch uit het net vissen. Ron Meijerink zette uitstekend via de linkerflank door en Leon Kooiker rondde prima af, 0-1. Vlak voor rust kreeg USV bij een van de uitbraken van de geelzwarten bijna de gelijkmaker om haar oren toen arbiter Jager de bal na een handsbal op de stip legde. Met een katachtige redding voorkwam de souverein keepende Martijn Scheper de 1-1.

Na de thee een zelfde spelbeeld. De Steenwijkers wilden wel maar waren onmachtig binnen het strafschopgebied. USV acteerde veel sneller in de omschakeling en dat leverde in de 55e minuut ook het tweede doelpunt op. Ook nu weer was Meijerink zijn directe tegenstander te slim af en legde vanaf de achterlijn de bal panklaar voor de voeten van Kooiker die hiermee wel raad wist, 0-2. Toen Niek Hamers in de 62e minuut Meijerink in de diepte aanspeelde en de snelle spits keeper Boxum het nakijken gaf, leek de wedstrijd gespeeld (0-3). Dat was echter niet het geval omdat Janco van der Voort ruim tien minuten later een foutje in de USV verdediging resoluut afstrafte, 1-3. De mannen van Heskamp bleven bij de les want in de 80e minuut scoorde Hamers met het hoofd uiterst fraai na een hoekschop van Kooiker, 1-4. Scheidsrechter Jager vond het nodig om de Steenwijkers in de 87e minuut nog een treffer te gunnen door de bal na een discutabele overtreding van Thijmen Stegeman nogmaals op de stip te leggen. Dit keer zag Sybren Boschma wel kans Scheper te passeren, 2-4. Het slotakkoord was uiteindelijk voor USV toen Kooiker in de 88e minuut met een dieptepass Meijerink bereikte die met een bekeken lob keeper Luxen verschalkte, 2-5. Vermeldenswaard is zeker nog de goede invalbeurt aan USV-kant van de 17-jarige linksbenige middenvelder Julian Brinkman.

De komende twee weken staat er voor USV niets op het programma.
De eerstkomende wedstrijd van USV wordt op zondag 12 mei op sportpark Hulsterlanden gespeeld. Dan komt Read Swart uit De Knipe op bezoek in Nieuwleusen.