Saam welzijn gaat de wijk in vanwege Joop

0
278

Team Nieuwleusen van Saam welzijn gaat met de bakfiets de aankomende drie woensdagen de wijk in.

“We zitten dan wel veel in de Spil, maar we willen vaker in actief zijn in de wijk, er op af gaan. In gesprek met jong en oud, weten wat er speelt in Nieuwleusen, en de burger beter leren kennen.

Daarnaast willen we de Jop, die op het terrein van de Spil staat, opfleuren met een kunstwerk. Een kunstwerk dat gaat over Nieuwleusen.” Verteld opbouwwerker Marlon Kuiper.

Nieuwleusen van vroeger en nu, door de ogen van kinderen, jongeren en ouderen.
“Dat de JOP alleen voor jongeren is, is ook achterhaald” verteld Hendrik Jan van den Berg. “de Jop is voor jong en oud, vandaar de naamsverandering JOOP; Jong en Oud Ontmoetings Plek”.

Het kunstwerk op de Joop wordt mede mogelijk gemaakt door leerlingen van het Agnieten College; door middel van moodboards willen ze de kunstenaars inspireren en de Joop van en voor iedereen uit Nieuwleusen maken.

Tijdens de middagen dat de welzijnswerkers de wijk in gaan is er de gelegenheid om te vertellen hoe en wat Nieuwleusen uniek maakt, en waar er nog kansen liggen. “Voor de Joop hebben we input nodig van iedereen uit Nieuwleusen, de burger kan ons vertellen wat Nieuwleusen bijzonder en uniek maakt; vroeg, nu en heden; zodat dek kunstenaars dit kunnen vertolken op de Joop”

 

Op 8, 15, 22 mei gaan de welzijnswerkers van Saam welzijn gezamenlijk de wijk in.

Meer informatie over de Joop of wil je meedenken? Neem contact op met jongerenwerker Hendrik Jan via www.saamwelzijn.nl