Zakelijke overwinning S.V. Nieuwleusen

0
83246

S.V. Nieuwleusen heeft zaterdag 11 mei thuis met 4-1 gewonnen van SVN’69 uit Nijeveen. Anders dan de uitlag doet vermoeden was het geen gemakkelijk overwinning.

De eerste grote kans was voor de bezoekers, in de 3e minuut ging Dennis van der Veen alleen op het doel af, maar keeper Tim Hoogenlamp redde uitstekend. Drie minuten later gaf Rick Jansen de bal diep op Wouter Tabbers, die zijn tegenstander uitkapte en de bal hard en laag in de korte hoek schoot: 1-0.

Een minuut later was het linksback Chris Timmerman van SVN die vanuit een moeilijke hoek op de paal schoot. In de 10e minuut komt Dennis van der Veen alweer alleen voor de keeper te staan en nu is het wel raak: 1-1. Tot aan de 30e minuut gebeurde er niet zoveel meer. Wouter Tabbers schiet uit de draai hard op het doel, maar keeper Klaas Schra bracht redding met de vuisten. S.V. Nieuwleusen laat het allemaal een beetje lopen en SVN krijgt nog enkele goede kansen, maar Tim Hoogenkamp was goed bij de les. Toch was het S.V. Nieuwleusen dat op voorsprong kwam. Na goed voorbereidend werk van Wouter Tabbers, kopt Bas Evenboer vlak voor rust de 2-1 binnen.

In de 2e helft was het allemaal niet zo best wat het publiek voorgeschoteld kreeg. In de loop van de 2e helft paste S.V. Nieuwleusen enkele wissels toe. Na blessureleed maakten Saake Malestein en Lars Grubben hun rentree. In de 63e minuut viel er weer wat te beleven, een schot van Ruben Brinkman werd uit de hoek getikt door keeper Klaas Schra. Enkele minuten daarna was het wel raak, nu is het Roy Bollemaat die Wouter Tabbers de diepte in stuurt. Wederom schiet hij hard en laag in: 3-1. Anne Jan Broek zet in de 78e minuut de eindstand op het scorebord. Wouter Tabbers legt de bal goed af en Anne Jan schiet de bal laag via binnenkant paal binnen.

Zaterdag 18 mei speelt S.V. Nieuwleusen weer thuis, dan staat de wedstrijd tegen ZZVV uit Zuidwolde op het programma. Zaterdag 25 mei speelt S.V. Nieuwleusen uit tegen S.CD.’83. De nacompetitie begint op zaterdag 1 juni. Afhankelijk van de stand op de ranglijst wordt bepaald tegen wie en of er thuis of uit gespeeld wordt. Eindigt S.V. Nieuwleusen op de 2e plek dan speelt men thuis tegen een periodekampioen van de 3e klasse C. Eindigt S.V. Nieuwleusen lager dan moet er een uitwedstrijd tegen een herkanser van de 2e klasse gespeeld worden.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Rick Jansen(62 Saake Malestein), Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Stan Scholten
Middenveld: Ruben Brinkman, Anne Jan Broek, Reinier Meijerink
Voorhoede: Tom Vasse(58 Nick Holsappel), Bas Evenboer(70 Lars Gruben), Wouter Tabbers.

Scoreverloop:
6e min. 1-0 Wouter Tabbers
10e min. 1-1 Dennis van der Veen
43e min. 2-1 Bas Evenboer
67e min. 3-1 Wouter Tabbers
78e min. 4-1 Anne Jan Broek

Pupillen van de week:

Simon ten Klooster en Koen Smeenk. Beide jongens spelen in JO13-3.