NIEUWLEUSEN WEATHER

Zaterdag 18 mei speelde S.V. Nieuwleusen haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen ZZVV uit Zuidwolde. De wedstrijd leek te eindigen op een 0-2 nederlaag voor de oranje hemden maar door de dolle laatste 10 minuten werd er uiteindelijk een 3-3 eindstand op het scorebord getoverd.

(Advertentie)
    Hectische eindfase op ’t Klaverblad S.V. Nieuwleusen

De eerste kans werd genoteerd voor Tom Vasse die na een pass van Anne-jan Broek alleen op ZZVV keeper Bas Blanken kon afgaan maar de inzet van Tom werd gekeerd door de ZZVV keeper. Na verloop van tijd kreeg ZZVV het betere van het spel mede door Joël Huiskes die de lijnen uitzette bij de gastheren. S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp redde bekwaam toen achteréénvolgens Marco Kikkert en Sander Hartman alleen op hem af kwam. Maar ook Tim kon niet voorkomen dat Nick Vredenborg éénvoudig binnen kon tikken na een vloeiende aanval van de Zuidwoldenaren via de rechterkant. S.V. Nieuwleusen mocht verder nog van geluk spreken dat Janou van Veen een dot van een kans hoog over schoot.
    In de tweede helft zorgde de ingevallen Bas Evenboer voor meer enthousiasme bij de thuisploeg. S.V. Nieuwleusen werd steeds dreigender richting de trouwe aanhang achter de Zuidwoldiger goalie, maar meer dan een bal voorlangs van de tevens ingevallen Stefan van Veen en een schot van Anne Jan Broek op de lat, leverde het niet op. Ook het invallen van Nick Holsappel gaf de ploeg weer energie, maar het was Roy Bollemaat die 10 minuten voor tijd ongelukkig zijn eigen doelman passeerde. Maar wie dacht dat de strijd gestreden was na de 0-2 achterstand, kwam bedrogen uit. Het was drie minuten later Wouter Tabbers die voor de aansluitingstreffer zorgde, en drie minuten later was het weer raak toen Bas Evenboer zijn voortreffelijke invalbeurt beloonde met de gelijkmaker. En nog was de koek niet op. Want nadat ZZVV een penalty claimde was het Reinier Meijerink die uit de tegenaanval beheerst scoorde na een actie vanaf links van Tom Vasse. Een overwinning leek in het verschiet, maar daar dachten de 70-jarige arbiter Beldman uit Holten en Joël Huiskes anders over. Joël Huiskes kon vrij inkoppen nadat hij eerst Nieuwleusen-middenvelder Ruben Brinkman opzichtig opzij duwde. Arbiter Beldman deed of zijn neus bloedde en bevestigde hiermee zijn warrige optreden in de tweede helft. S.V. Nieuwleusen staat nu uiteindelijk derde in de competitie en daar kan ook de laatste uitwedstrijd in de competitie op 25 mei in Dedemsvaart tegen SCD’83 niets meer aan veranderen. Op zaterdag 1 juni volgt dan de eerste nacompetitie wedstrijd. S.V. Nieuwleusen speel dan een uitwedstrijd tegen de nummer 13 van de 2e klasse J. Naar alle waarschijnlijkheid is dat Omlandia uit Ten Boer