D’Ommerdieck speelde thuis tegen Sparta 4 uit Zwolle. Beide teams hadden evenveel punten behaald tijdens de vorige wedstrijden.

Nipt verlies voor korfballers d’Ommerdieck

In de aanval stonden Martin Alteveer, Jasper Ekkelenkamp, Nienke Rijkeboer en Gerja Eykenaar en in de verdediging Astrid Aalbers, Esther van Dijken, Jasper Batterink en Stefan van Veldhuizen.

De beide teams bleken goed tegen elkaar opgewassen en gaven elkaar weinig toe.

Jasper Ekkelenkamp wist in de eerste minuut te scoren, maar even later was de stand weer gelijk.

D’Ommerdieck wist een marge van twee punten op te bouwen 3-1, maar Sparta schoot raak 3-2, waarna Gerja Eykenaar voor de 4-2 zorgde. Sparta kwam langszij 4-4.

D’Ommerdieck zette goede aanvallen op en wist weer tweemaal te scoren 6-4. De ruststand was 6-5. Na rust schoot Sparta tweemaal raak en kwam voor ’t eerst op voorsprong 6-7. Maar d’Ommerdieck hield het hoofd koel, bleef goed combineren en bracht de stand op 9-7.

Maar weer wist Sparta langszij te komen 9-9. In de laatste minuten had d’Ommerdieck pech.

Tot tweemaal toe draaide de bal uit de korf, Sparta wist wel te scoren. Eindstand 9-10.

Doelpuntenmakers : Jasper Ekkelenkamp 2x, Esther van Dijken 2x, Gerja Eykenaar 2x , Jasper Batterink, Martin Alteveer en Stefan van Veldhuizen allen 1x.

Zaterdag 25 mei speelt d’Ommerdieck de returnwedstrijd tegen Sparta in Zwolle. Aanvang 12.35 uur.