USV degelijk langs Havelte (0-2)

0
62

Door de 0-2 overwinning op Havelte handhaaft USV zich definitief in de 3e klasse.

De winst op de rode lantaarndrager, die nog steeds met Steenwijker Boys in de race is voor het ontlopen van directe degradatie, was dik en dik verdiend. Met goed en gevarieerd positie- en aanvalsspel was het team van coach Yves Heskamp gedurende de hele wedstrijd op sportpark Meerkamp in Havelte de bovenliggende partij. Ook dit keer werden er weer legio kansen gecreëerd maar de afronding was niet altijd even gelukkig. Thijmen Stegeman en Leon Kooiker waren in de eerste helft op aangeven van Ron Meijerink nog het dichtst bij de openingstreffer maar zij konden het net nog niet vinden. Ook Dennis van der Veen kreeg een uitgelezen mogelijkheid maar ook hij strandde in het doelgebied van Havelte. Daar kwam in de 32e minuut verandering in toen Stegeman vanaf de linkerflank Kooiker op maat bediende, die met een prachtige trap de 0-1 in de touwen schoot. Ook hierna bleef USV dreigend voor het doel van de solide keepende Danny Nieuwenhuis. Vlak voor de pauze moest hij toch voor de tweede keer vissen. Ron Meijerink tikte de bal slim door op Jhonata Cesario die met een prima schot Nieuwenhuis in de hoek verraste, 0-2.
Na de pauze zette USV de goede lijn van de eerste helft door en kreeg het uitstekende mogelijkheden om de derde treffer op het scorebord te toveren maar Meijerink en Van der Veen zagen geen kans Nieuwenhuis nogmaals te passeren. Arbiter Kats leek in de 65e minuut de wedstrijd nog spannend te willen maken door Havelte een strafschop toe te kennen na een keurige sliding op de bal van Chiel de Weerd. Doelman Martijn Scheper liet zich echter niet van de wijs brengen en pareerde de penalty van Bas de Vries op uitstekende wijze.
Het slotakkoord voor de 0-3 van USV was bijna voor de ingevallen Bas Chierandjoe weggelegd maar ook hij vond de sympathieke sluitpost van Havelte op zijn weg.

Zondag staat voor USV de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Dan komt Trinitas uit Boyl op bezoek in Nieuwleusen. Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.