De verschillen in 3D Noord waren erg klein dit seizoen. Pas vorige week speelde USV zich definitief veilig. Maar na de verdiende 3-1 zege tegen Trinitas eindigt USV alsnog in het linkerrijtje van de eindstand.

De wil was , maar de echte scherpte ontbrak. Voor zowel USV als Trinitas stond alleen de eer op het spel. USV had voortdurend de bal, maar moest alert zijn op de counters van de Friezen. USV had al wat kansjes gehad toen in de 21e minuut een perfecte voorzet van Jhonata Cesario bij de tweede paal werd ingekopt door Leon Kooiker (1-0). Tien minuten later was Dennis van der Veen de afzender van een steekbal op maat. Opnieuw was Leon Kooiker het eindstation (2-0). Vrijwel in het rustsignaal deed Trinitas wat terug uit een corner. Roy Ouwerkerk werd door de USV defensie over het hoofd gezien (2-1). In de tweede helft kabbelde het vooral voort. USV had overwicht. Trinitas probeerde wat. Maar echt spannend werd het nooit. In de 81 e minuut deed uitblinker Thijmen Stegeman de deur op slot met een fraaie individuele actie. (3-1). Nog 5 ploegen in de klasse strijden om promotie en degradatie. USV gaat op vakantie.