NIEUWLEUSEN WEATHER

    Bij een hartstilstand is het van groot belang dat er zo snel mogelijk met reanimeren wordt gestart. De inzet van een AED (Automatische Externe Defibrillator) vergroot de kans op een geslaagde reanimatie. Veel AED’s in de gemeente Dalfsen hangen in gebouwen die alleen toegankelijk zijn tijdens kantooruren, staan niet openbaar aangemeld of zijn niet binnen zes minuten beschikbaar. Hart voor Dalfsen wil het bereik van AED’s buiten kantoortijden vergroten en stelt hier 5300 euro voor beschikbaar.

    (Advertentie)
    Verplaats een AED kosteloos van binnen naar buiten

    Onder de noemer Hart voor Dalfsen hebben een aantal Dalfsenaren in het weekend van 5, 6 en 7 april 2019 een inzamelactie gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen. Een van de oprichters is Barry Stabij: “In de kenniskring hebben we de noodzaak van een AED is ervaren. Daarom vinden we het extra belangrijk dat AED’s in de gemeente Dalfsen te allen tijde beschikbaar zijn. Met de actie in april hebben we 5300 euro opgehaald, wat we beschikbaar stellen aan het verplaatsen van AED’s van binnen naar buiten een pand. Het maakt niet uit of een eigenaar een inwoner, bedrijf of organisatie is.”

    Inwoners, bedrijven of organisaties met een AED in het pand kunnen contact opnemen met Hart voor Dalfsen via [email protected] of via www.facebook.com/hartvoordalfsen. Hart voor Dalfsen kan ervoor zorgen dat de AED kosteloos buiten aan het pand komt te hangen. Daarmee is de AED 24 uur per dag bereikbaar. Let op: er is een beperkt budget beschikbaar, dus wees er snel bij!

    Een wijziging doorgeven
    Het is van groot belang dat een eigenaar deze (en andere) wijzigingen rondom een AED meldt op www.hartslagnu.nl. De meldkamer Ambulancezorg gebruikt de AED’s die op deze website aangemeld zijn, in het geval van een noodzakelijke reanimatie, bij een alarmering van burgerhulpverleners. Is een AED die voorheen alleen tijdens kantoortijden beschikbaar was ook ’s avonds en in het weekend beschikbaar, dan zorgt de wijziging ervoor dat ze hem ook buiten kantoortijden in gaan zetten. Stabij doet nog één oproep: “Beschikken inwoners, bedrijven of organisaties over een AED, maar is die nog niet aangemeld op www.hartslagnu.nl? Doe dat dan snel, want hiermee worden echt levens gered.”

    Share.