NIEUWLEUSEN WEATHER

In het verre Ten Boer, een plaatsje ten oosten van Groningen ging S.V. Nieuwleusen hard onderuit in de strijd om een plaats in de tweede klasse. Met een 3-0 verlies tegen vv Omlandia op zak gingen de spelers en de vele meegereisde supporters weer terug naar Nieuwleusen.

(Advertentie)
    S.V. Nieuwleusen verliest van vv Omlandia

In de beginfase van de wedstrijd deinde het spel wat op en neer met wat schietkansjes voor beide ploegen. Enkele keren werd S.V. Nieuwleusen verrast met een dieptebal door het centrum. Zo werd in de 21e minuut de spits van Omlandia weggestuurd, die deze wel heel grote kans kinderlijk verprutste. Oog in oog met keeper Tim Hoogenkamp vergat hij de trekker over te halen en schoot de bal recht in de handen van Tim. Aan de andere kant was het Wouter Tabbers, die vandaag niet gelukkig was in zijn doelpogingen. Of de schoten mistten doel of de uitstekend keepende Wim Beukema lag in de weg. S.V. Nieuwleusen kwam in de eerste helft verder bijna niet bij het doel van de tegenpartij, mede door niet bezette vleugels of opkomende backs. Het centrum van Omlandia had geen enkele moeite met deze vorm tactiek. In de 38e minuut was het Ferry Knol van Omlandia die de 1-0 op het bord liet verschijnen. In een scrimmage voor het doel was hij wel resoluut, in tegenstelling tot enkele verdedigers en schoof de bal langs Hoogenkamp. In de rust had trainer David Leeuw zijn team zo aangepast dat er wel meer druk naar voren werd uitgeoefend. Tom Vasse kwam dieper tussen de spitsen te spelen en Reinier Meijerink kwam vlak achter het trio te spelen. Zo werd de druk op het doel van Omlandia flink opgevoerd, wat resulteerde in enkele goede kansen. In de 46e minuut was het Thomas Huzen die van dichtbij de keeper op zijn weg vond. Enkele minuten later loste Reinier Meijerink een schot die in de kruising zou verdwijnen. Zou, want het was wederom Kromdijk die zijn ploeg redde door de bal uit de kruising te tikken. Ook Wouter Tabbers kon met enkele goede schoten de keeper niet passeren. Bij een zeldzame uitval van Omlandia in de tweede helft, die zich louter op het verdedigen richtte was het Kees van der Wolde die de 2-0 binnenschoot. Keeper Hoogenkamp beoordeelde een vrije trap vanaf de zijkant niet goed, zodat deze éénvoudig bij de eerste paal binnenviel. De aansluitingstreffer lag enkele minuten later op de voeten van Rick Jansen, die vanaf één meter voor het doel tegen de voeten van keeper Beukema schoot. Ruben Doornkamp zette Omlandia vlak voor tijd nog op 3-0. Hiermee was het verzet van S.V. Nieuwleusen definitief gebroken. Het niveau van de tweede klasse is op dit moment nog te hoog gegrepen voor de mannen van de afscheid nemende David Leeuw. Een uitdaging voor de nieuwe trainer Jeroen Elzinga om in het nieuwe seizoen zijn team wel naar dit niveau te tillen.