Een zeer warme maar succesvolle editie van het Plus Luuk Tijs volleybaltoernooi

0
70

Zaterdag 29 juni was het tropisch warm, maar dat hield de volleybal liefhebbers in Nieuwleusen niet tegen. Gewapend met vele flesjes water, tonnen met water en sponzen op het veld, werd er voor de 48ste keer gestreden voor de wisselbekers van het recreatieve buiten volleybaltoernooi van Flash.

In totaal deden er 30 teams mee, 3 poules met gemengde teams, 2 poules met damesteams en 1 poule met herenteams. De eerste wedstrijden gingen om 09:30 uur van start op het hoofdveld van USV en gedurende de dag werd het alsmaar warmer, 32 graden, en spannender. Toen de poulewedstrijden waren afgelopen, had de organisatie weer een kluif aan het bepalen van de kwartfinales. Om 15:15 uur mochten de teams in de kwartfinales los. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd, maar er kan er maar één in elke klasse de winnaar zijn. Bij de herenpoule was het dit jaar het team VvD&K die er met de wisselbeker vandoor gingen. Bij de damesteams kwam het team Hè bbq het beste uit de bus.

In de gemengde klasse werd het een spannende finale, het team Wiedenland tegen de winnaars van de afgelopen jaren familie Van de Hoek. Na een gelijke stand in sets, wist het team Van de Hoek de beslissende set te winnen en kregen zij dus ook de felbegeerde wisselbeker. Aangezien dit hun 3de keer was dat ze het toernooi wisten te winnen, mag de beker bij iemand van de familie Van de Hoek op de schoorsteenmantel blijven staan. Volgend jaar zal het toernooi, onder voorbehoud, op zaterdag 20 juni worden gehouden en kunnen de teams revanche nemen op elkaar.