Nieuwe dansstudio in Dalfsen en Nieuwleusen

0
151

Per september start Studio Ses een dans én theater studio in Dalfsen & Nieuwleusen.

Hoofdzakelijk zullen er danslessen aangeboden worden met als doel om het beste uit de leerling te halen, en dat kan al vanaf 3 maanden bij babydansen tot en met 100 jaar bij Modern Jazz.

De dansstudio wordt gerund door de drie gezusters Luiken en een aantal lokale professionals uit Dalfsen en omstreken. “We vinden het belangrijk dat iedere deelnemer met veel plezier deelneemt. We zien niets liever dan deelnemers die groeien en ontwikkelen, zowel op fysiek als op persoonlijk vlak” verteld Sieske Luiken, eigenaresse van Studio Ses. Esmé Spijker, de theaterdocent, vult daar bij aan: “We streven er naar dat iedere deelnemer zich open en veilig voelt, zichzelf kan zijn, gezien wordt en het gevoel heeft dat hij of zij erbij hoort”. De lessen die aangeboden worden hebben altijd een kop en een staart. Zo organiseert Studio Ses twee jaarlijks uitvoeringen met de dans- en theatergroepen, en doen de wedstrijdteams regelmatig mee een landelijke en regiowedstrijden. “Door deel te nemen aan wedstrijden, zorg je er voor dat het niveau van de danser om hoog gaat, net zoals bij voetbal. Je leert pas echt voetballen als je mee doet aan wedstrijden, dat is hetzelfde als bij dansles. Ook de recreatiegroepen zullen deelnemen aan wedstrijden”, verteld Dion Legebeke, de ervaren hiphop docent. “Studio Ses is laagdrempelig en er is voor ieder wat wils. Van ballet tot hiphop en shuffle, van recreatief tot demo”, aldus Sieske Luiken.

Het is voor het hele team van Studio Ses al jaren een droom geweest om samen iets op te starten, wat nu in september ook werkelijkheid mag gaan worden. De lessen vinden plaats op verschillende locaties in de gemeente. Voor de selectie en demoteams zijn er eind augustus audities gepland, deelname aan de auditie is gratis, aanmelden kan via www.studio-ses.nl