Aantaande maandag Oranjeloop in Nieuwleusen

0
49

De achtste editie van de Oranjeloop in Nieuwleusen vindt plaats op maandagavond 2 september in de week van de Oranjefeesten. Honderden hardlopers uit Nieuwleusen en verre omstreken staan dan weer aan de start aan de Bosmansweg. De organisatie is weer in handen van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 en de dames van het Unicef Comité Nieuwleusen.

Kinderen lopen wedstrijd voor Unicef
De Oranjeloop begint om 17.45 uur met de Unicef Peuterrun, een heuse wedstrijd voor kinderen t/m 4 jaar over een afstand van 200 meter. Aangemoedigd en geholpen door ouders kunnen de jongste kinderen hun hardlooptalenten ten toon spreiden. Om 18.00 uur valt dan het startschot voor de Unicef Kids Run, een heuse wedstrijd voor kinderen tot en met 9 jaar over een afstand van 500 meter. Deze twee onderdelen vervangen de Unicef Sponsorloop van voorgaande edities. “Door er een wedstrijdelement aan toe te voegen, zagen we vorig jaar dat kinderen en hun ouders enthousiast waren over deze nieuwe opzet.” aldus Klaasje Tempelman van het Unicef Comité Nieuwleusen. De kinderen van de basisscholen kunnen zich nog steeds laten sponsoren, maar ontvangen hiervoor geen envelop op school meer. De extra opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Unicef. Het thema dit jaar is: WIJ LOPEN TEGEN KINDERARBEID. Vorig jaar liepen er meer dan 100 kinderen de wedstrijd over 200 of 500 meter. Hierbij werden de deelnemertjes van ludiek commentaar voorzien door speaker Henk Borgmeijer, die ook dit jaar elk kind weer enthousiast over de finishlijn zal toepraten. Ook dit jaar zijn er weer mooie bekers te winnen per categorie en is er voor iédereen een mooie en welverdiende medaille!

Oudere jeugd en volwassenen
Om 18.30 uur is de start van de Schagen Infra Jeugdrun. De jeugd t/m 12 jaar loopt een rondje van 1 Mijl (1,6 km) en de jeugd van 13 t/m 16 jaar loopt 2 Mijl (3,2 km). Ook hierbij zijn er bekers te winnen en ontvangen de deelnemers een medaille.

Om 19.15 uur is de start van de Bos Bedden Run over 10 km. De deelnemers aan de GAP Run (5 km) starten 5 minuten later zodat er voor het publiek twee wedstrijden tegelijkertijd bekeken kunnen worden.

Team Run
Net als vorig jaar kunnen (sport)verenigingen en bedrijven zich als team inschrijven en zo deelnemen aan de 5 km. Ieder team telt minimaal 3 en maximaal 5 lopers waarvan de drie snelste tijden worden opgeteld voor het klassement. Door het aanbieden van een Team Run bevordert de Oranjeloop de teambuilding en biedt het (sport)verenigingen en bedrijven de mogelijkheid zich op een originele en sportieve manier te presenteren en te promoten.

De speaker bij deze wedstrijden is Herman Weening. Met zijn kennis van zaken en enthousiasme houdt hij het publiek vakkundig op de hoogte van het wedstrjiverloop.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor de Unicef Peuterrun en de Unicef Kidsrun en de Schagen Infra Jeugdrun bedraagt 2 euro in de voorinschrijving of 3 euro bij inschrijving op de dag zelf. Het inschrijfgeld voor deze afstanden gaat in zijn geheel naar Unicef. Voor de twee langste afstanden betaald men 6 euro in de voorinschrijving of 8 euro bij de na-inschrijving. Van dit inschrijfgeld gaat er 1 euro naar Unicef. Het inschrijfgeld voor de Teamloop bedraagt € 18,- per team van 3 tot 5 hardlopers in de voorinschrijving. Na-inschrijven op de dag zelf kost € 20,-. De vooinschrijving sluit op zaterdag 31 augustus.

Meer informatie over de Oranjeloop staat op de website van Bos Bedden Loopgroep AG ’85: www.ag85.nl.

Foto: Marcel van Saltbommel