Zaterdag 7 september speelde het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck in de Krim tegen Centrum 1.

Goed begin van veldkorfbalcompetitie van d’Ommerdieck

Centrum is een bekende tegenstander en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Bij d’Ommerdieck misten twee basisspelers Astrid Aalbers en Jasper Batterink. In de plaats van Astrid Aalbers stond Carlijn Haan in het veld, speelster van het tweede team.

De  beide teams tasten elkaar in ’t begin af, maar na 6 minuten wist Nienke Rijkeboer raak te schieten. Daarna schoot Martin Alteveer raak, na een gemiste strafworp.  D’Ommerdieck bleef goede aanvallen opzetten en wist daarna de kansen te benutten.  Na een kwartier was de stand 0-4. Daarna het eerste doelpunt van Centrum 1-4. De ruststand was 1-5.

Na rust schoot Carlijn Haan gelijk raak 1-6. Na 2-6 bleef d’Ommerdieck rustig rondspelen en de kansen afmaken 2-10. Na 3-10 werd het 3-11. Centrum wist nog tweemaal te scoren 5-11.
    De eindstand was 5-13.

Doelpuntenmakers: Martin Alteveer 3, Carlijn Haan 3, Nienke Rijkeboer 2, Stefan van Veldhuizen 2, Gerja Eijkenaar 2 en Robert Batterink 1.

De wedstrijd van zaterdag 14 september is op verzoek van Amicitia verzet naar Dinsdag 17 september om 20.00 uur. D’Ommerdieck speelt dan thuis.