USV te sterk voor OVC ’21

0
56

Na de verdiende 1-2 nederlaag van vorige week tegen sv Epe, boekte USV op sportpark Westbroek in Ommen een riante 1-6 overwinning op OVC ’21.

{loadmoduleid 143}

Na een wat moeizaam begin, misschien mede veroorzaakt door de jaarlijkse Oranjefeesten in het dorp, kwam USV in de 15e minuut door Stefan Boers op een 0-1 voorsprong. De supersnelle spits was met name in de eerste helft een voortdurende kwelgeest voor de verdediging van de Ommenaren. Door slordig uitverdedigen van de defensie van USV zag de thuisploeg vijf minuten later, door een prachtige goal van Dennis ter Burg, kans op gelijke hoogte te komen. Nog voor rust zette USV ogenschijnlijk een tandje bij. Leon Kooiker en Niek Hamers zorgden er respectievelijk in de 36e en 38e minuut voor dat USV met een 1-3 voorsprong de rust in kon gaan.

Na de pauze was er geen vuiltje meer aan de lucht voor het team van coach Yves Heskamp. OVC ’21 kwam er nauwelijks meer aan te pas en USV kon door uitgespeelde doelpunten van Leon Kooiker, Niek Hamers en Rémon van der Kolk (prachtige lob) uiteindelijk eenvoudig de score naar 1-6 tillen.

Zondag staat de laatste wedstrijd van de eerste bekerronde op het programma. Dan komt sv Zwolle op bezoek in Nieuwleusen. Aanvang 14.00 uur.

Dinsdagavond wordt er op sportpark Hulsterlanden door USV nog geoefend tegen FC Meppel. Er wordt dan om 19.30 uur afgetrapt.