Gemeente zet mobiel café in voor gesprekken met Dalfsenaren

0
63

De aftrap voor het ‘Rondje van Dalfsen’ vond zaterdag 14 september plaats tijdens het evenement ‘Proef Dalfsen’. Onder de noemer ‘het Rondje van Dalfsen’, legt de gemeenteraad, ondersteund door de burgemeester, wethouders en ambtenaren, hun oor te luister bij Dalfsenaren over wat er volgens hen belangrijk is voor de toekomst. Om dit gesprek zo laagdrempelig mogelijk te houden en alle dorpskernen te betrekken is er gekozen voor een opvallend concept: een mobiel café.

{loadmoduleid 143}

Burgemeester Erica van Lente: “Ik heb vandaag al goede gesprekken mogen voeren en kijk uit naar wat ik tijdens het rondje nog meer mag gaan horen. Het mobiele café biedt ons een mooie kans om elkaar op een andere manier te ontmoeten en samen de toekomst van onze gemeente vorm te geven. Graag tot gauw!”.

Nieuwe perspectieven ontdekken
Het mobiele café zal vanaf oktober worden opgevolgd door verdiepingssessies waarbij experts worden uitgenodigd om hun visie te delen op relevante ontwikkelingen. Het Rondje van Dalfsen is onderdeel van een breder traject waarbij de Gemeente Dalfsen haar toekomstvisie herijkt. Het startschot van dit traject werd in het voorjaar gegeven, en het traject loopt naar verwachting tot eind 2019. De uitgangspunten van de nieuwe visietraject zijn het zo goed mogelijk betrekken van inwoners, gedeelde waarden als houvast in een veranderende wereld en het ontdekken van nieuwe perspectieven op de gemeente Dalfsen.

Verschillende locaties
Komende weken zal het café, dat ontworpen en gemaakt is door meubelmakerij ‘De Twijgen’ uit Dalfsen, verschillende evenementen en locaties aandoen om het gesprek met zoveel mogelijk Dalfsenaren mogelijk te maken. Voor een volledig overzicht van data en locaties van het Rondje van Dalfsen kunt u terecht op www.hetrondjevandalfsen.nl en de sociale media van de gemeente Dalfsen.