USV heeft geen kind aan SV Zwolle (4-0)

0
91

Trainer Marco Onderberg van SV Zwolle is momenteel een niet te benijden coach. Na de grote bekernederlaag van vorige week tegen sv Epe (7-1) zag hij zijn team vlak voor de start van de competitie met 4-0 verliezen van USV.

{loadmoduleid 143}

Met zijn opponent Yves Heskamp van USV is het vast beter gesteld. De hoofdcoach heeft ondanks het ontbreken van een drietal spelers, de luxe dat hij een brede selectie heeft. Dat betaalde zich in de bekerwedstrijd tegen SV Zwolle ook uit.

Al vanaf de eerste minuut was USV de bovenliggende partij. Sporadisch kropen de Zwollenaren uit hun schulp maar door een slordigheid in de verdediging kon Leon Kooiker in de 24e minuut eenvoudig de 1-0 langs doelman Douwe Bruinsma schieten. Toen Stefan Boers zo’n twintig minuten later op snelheid zijn directe tegenstander passeerde, was het voor Max Schaeffer een koud kunstje de 2-0 binnen te schuiven.

Na rust een zelfde spelbeeld. Zwolle wilde wel maar kwalitatief kwam het veel tekort. De thuisploeg kon dan ook freewheelend de wedstrijd uitspelen. Leon Kooiker (penalty na overtreding op Max Schaeffer) en Rémon van der Kolk (prachtige goal) bepaalden uiteindelijk de eindstand op 4-0.

Zondag staat voor USV de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dan komt Ruinen op bezoek in Nieuwleusen. De aftrap is om 14.00 uur.