Nordic Walking lessen voor fitte volwassen en vitale ouderen bewegen in de buitenlucht

0
148

Wat is nordic walking?
Nordic walking is in 1997 in Finland ontstaan als trainingsvorm omdat langlaufers ook in de zomer wilden trainen. Rond 2003 zijn in Nederland de eerste nordic walking trainers opgeleid en het lopen met stokken heeft inmiddels veel Europese landen bereikt. Nordic walking is een aantal jaren een echte hype geweest, maar ook tegenwoordig zijn er nog veel mensen die deze sport beoefenen.

{loadmoduleid 143}

Het is een intensieve manier om je lichaam te trainen tijdens het lopen. Door het gebruik van de juiste techniek en goede nordic walking stokken kunnen de conditie en het uithoudings-vermogen sterk worden verbeterd. Het is belangrijk dat nordic walking met de juiste techniek wordt uitgevoerd. Niet alleen voorkomt dit blessures, maar bij een juist uitgevoerde techniek wordt ook een zo hoog mogelijk rendement uit de inspanningen behaald.

Waarom nordic walking?
Naast de voordelen die sportief wandelen heeft, heeft nordic walking nog meer te bieden. Nordic walking zorgt ervoor dat het wandelen effectiever wordt doordat de rug-, schouder- en armspieren tijdens het wandelen intensief worden gebruikt. Tijdens de goed uitgevoerde Nordic Walking techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aange-spannen en ontspannen.

In vergelijking tot Sportief Wandelen is het energiegebruik gemiddeld 20% hoger. De belas-ting op het hart-longsysteem neemt toe, terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toe-neemt. Het uiteindelijke resultaat is dat een training effectiever wordt, zonder dat de belas-ting op de gewrichten, de rug en benen toeneemt. Net als Sportief Wandelen kan Nordic Walking door iedereen beoefend worden, waar en met wie je maar wilt.

Voordelen van nordic walking

 • laag blessurerisico;
 • snelle gezondheidswinst;
 • je gebruikt ongeveer 90% van al de spieren in je lichaam;
 • je verbruikt meer energie dan bij Sportief Wandelen;
 • je komt in de buitenlucht en in de natuur;
 • de poles bieden steun en stabiliteit en verminderen de belasting op de knieën, heupen, enkels en wervelkolom;
 • een groep betekent sociale contacten.

Starten met 6 lessen door Ina Linthorst is bevoegd docent Nordic Walking

 • Vanaf woensdag 16 oktober
 • 1e les is ( proef)les is gratis
 • Lessen van 45 minuten en 15 minuten koffie
 • Start om 9.15 uur plein voor de Spil.
 • Om 10.00 uur koffie drinken in de Spil
 • Naar behoefte kunnen de lessen uitgebreid worden.
 • Aanmelden en betaling gaat via Saam
 • Deelnemers moet zelf stokken aanschaffen
 • Deelnemers betalen € 37,50 voor 6 lessen
 • Minimaal aantal deelnemers om te kunnen starten is 6.
 • Maximaal aantal deelnemers is 10

Aanmelden is verplicht bij Saam Welzijn:
Tel. 0529 482121
[email protected]