S.V. Nieuwleusen wint met 4-2

0
78

De eerste klap is een daalder waard, zo moest trainer Jeroen Elzinga gedacht hebben om zijn doel, een plek in de nacompetitie, te bereiken. In een zwaar bevochten wedstrijd was S.V. Nieuwleusen te sterk voor vv Hollandscheveld. Het werd een 4-2 overwinning voor de thuisploeg.

{loadmoduleid 143}

Al na tien minuten spelen stond het 2-0 in het voordeel van S.V. Nieuwleusen. In de 4e minuut was het Bas Evenboer, die na een steekbal oog in oog met keeper Vos geen fout maakte en de bal bekeken in het doel schoot. Vijf minuten later was het Saake Malestein, die met een fenomenale lob keeper Vos wederom het nakijken gaf. Het leek een makkelijke middag te worden voor de thuisclub. Hollandscheveld zakte ver in en liet S.V. Nieuwleusen vrijuit voetballen. Tot het moment dat trainer John Kikkert vanaf de kant zijn mannen de opdracht gaf om het oude systeem weer op te pakken. Dat gaf de ploeg vertrouwen en zo stond het binnen no-time 2-2. Beide keren zag de defensie van S.V. Nieuwleusen er wat haperend uit. Tot twee keer toe,  in de 20e en 24e minuut was het Mathijs Snippe die na combinaties door het hart van de verdediging, oog in oog kwam te staan met Tim Hoogenkamp. Beide keren was hij doeltreffend.  Zo leek de wedstrijd gekanteld, maar beide ploegen trokken zich aan elkaar op. Tot de rust ontstond er vooral strijd op het middenveld met weinig kansen voor beide ploegen.

Zo begonnen beide ploegen ook aan de tweede helft. Toch was het Bas Evenboer die verandering in de stand aanbracht: 3-2. Het was een prachtige actie van Saake Malestein, die enkele verdedigers het bos in stuurde en de bal panklaar neerlegde voor Bas, die zo zijn tweede doelpunt van de middag kon maken. Enkele minuten later had Tim Hoogenkamp het nakijken op een prachtige kopbal. Hierbij had hij het geluk aan zijn zijde, want de bal raakte de kruising. Hollandscheveld deed verwoede pogingen om de gelijkmaker te maken. Het was echter ijdele hoop want het was Lars Grubben, die in de 79e minuut de 4-2 binnen knalde en de wedstrijd definitief besliste. Hollandscheveld was niet meer bij machte om in de laatste tien minuten het net te vinden. Al moet gezegd worden dat Tim Hoogenkamp de tweede helft goed stond te keepen en vlak voor tijd nog een bal uit de kruising wist te tikken. Aan de andere kant waren het Thomas Huzen en Lars Grubben die beiden faalden in een situatie dat ze vrij voor doelman Vos kwamen te staan.

De overwinning was een feit en S.V. Nieuwleusen kan zich opmaken voor de derby in Balkbrug    tegen Avereest, zaterdag 28 september om 14.30 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:
Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Stefan van Veen, Roy Bollemaat, Leon de Raad, Stijn Theunissen (67e Nick Holsappel)
Middenveld: Ruben Brinkman, Saake Malestein, Reinier Meijerink, Gerrit Zekveld
Voorhoede:  Wouter Tabbers (53e Lars Grubben), Bas Evenboer (72e Thomas Huzen)

Scoreverloop:
3e   min. : 1-0 Bas Evenboer
8e   min. : 2-0 Saake Malestein
20e min. : 2-1 Mathijs Snippe
25e min. : 2-2 Mathijs Snippe
63e min. : 3-2 Bas Evenboer
80e min. : 4-2 Lars Gruben

Pupillen van de week:
Kay Evenboer en Storm Klein. Beide jongens spelen in JO-13-29