USV verzaakt voor rust tegen Ruinen: 1-3

0
77

USV defensiechef Kay Huzen werd voorafgaand aan de competitieopening tegen Ruinen gehuldigd voor zijn 350e wedstrijd voor de hoofdmacht. Maar ook de jubilaris kon niet voorkomen dat Jan Kruithof ‘man of the match’ werd. De deze zomer vanuit Haarlem in Ruinen aangewaaide aanvaller nam de hele productie van de gasten voor zijn rekening.

{loadmoduleid 143}

USV was voor rust totaal niet bij de les. Balbezit was er alleen op eigen helft.  Ruinen vond alle gebrei prima en wist zelf met 2 hooguit 3 balcontacten Jan Kruithof of Max Steenbergen in stelling te brengen. Met succes want USV had totaal geen vat op deze handige en vooral razendsnelle gasten. Binnen 10 minuten stond het 0-1 en in de 24e minuut uit een strafschop zelfs 0-2. In de rust mocht USV niet eens mopperen over deze tussenstand.  Na de pauze kon het ineens wel. Een gedreven USV ging op jacht naar de aansluiting. Stefan Broers raakte de paal, maar even later bereikte Roy Kuiers met een prima voorzet Leon Kooiker (1-2).  USV bleef de hele tweede helft dominant. Ruinen wankelde bij inzetten van Thijmen Stegeman en Stefan Boers. Maar de ervaren doelman Marnick Pinxterhuis bleef overeind. Vlak voor tijd was ook de Drentse sluitpost kansloos, maar zag dat Leon Kooiker en Dennis van der Veen van heel dichtbij de bal niet over de lijn kregen. Waarna in blessuretijd wie anders dan Jan Kruithof de deur op slot deed met een snoeiharde vrije trap (1-3). Voor USV een mislukte ouverture van het seizoen. Zondag is er in Boijl kans op herstel. In Friesland is dan Trinitas de tegenstander. Aanvang 14.00 uur.