Gebo Tours houdt opnieuw wervingsdag voor aankomende touringcarchauffeurs

0
149

Vanwege het grote succes van vorig jaar houdt Gebo Tours voor de tweede keer een wervingsdag voor touringcarchauffeurs. Dat gebeurt op zaterdag 5 oktober. Tussen 9.00 en 16.00 uur is iedereen welkom die meer wil weten over dit aantrekkelijke en veelzijdige beroep.

Vorig jaar, eind september 2018, organiseerde de internationale touringcar-operator uit Nieuwleusen voor de eerste keer zo’n wervingsdag. Aanleiding was toen het ontstane tekort aan touringcarchauffeurs. Deze dag was een groot succes: zo’n 150 belangstellenden kwamen erop af en het leverde Gebo Tours de toen benodigde twintig chauffeurs op. Deze nieuwe collega’s rijden momenteel allemaal door het hele land en zelfs door heel Europa.

{loadmoduleid 143}

Maar omdat er altijd wel verloop is en Gebo Tours zich nog steeds ontwikkelt, is er behoefte aan nieuwe touringcarchauffeurs. Vandaar dat er op zaterdag 5 oktober opnieuw een wervingsdag wordt georganiseerd op het terrein van Gebo Tours, aan Den Hulst 134 in Nieuwleusen.

Iedereen die vrijblijvend meer wil weten over het vak van touringcarchauffeur kan tussen 9.00 en 16.00 uur informatie krijgen. Ook als je momenteel een heel ander beroep uitoefent, maar wel interesse hebt in het chauffeursvak, kun je langskomen. Gebo Tours heeft namelijk met haar Gebo Academy een geheel eigen opleiding met aanvullende cursussen en opleidingen met baangarantie. Gebo-chauffeurs en andere medewerkers kunnen op deze dag het nodige vertellen over het vak en hun ervaringen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden desgewenst onder begeleiding met een lesbus een stukje rondrijden en de informele sfeer van het bedrijf proeven.

Ervaringen van vorig jaar

De ‘aanvliegroutes’ tot een baan als touringcarchauffeur kunnen heel verschillend zijn. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, zegt Erik Beumer (43) uit Witharen. Hij bracht praktijkervaring als horecamedewerker en vrachtwagenchauffeur mee toen hij vorig jaar een kijkje kwam nemen op de eerste wervingsdag van Gebo Tours. “Dit vak bleek de ideale mix van die twee achtergronden”, zegt hij. “In dit vak ga je met mensen om, kom je steeds nieuwe uitdagingen tegen en komt mijn ervaring achter het stuur goed van pas. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze stap.”

Dat vindt ook Linda van Dam (41) uit Nieuwleusen. Zij maakte de overstap vanuit de autoverhuurbranche. “In die baan moest ik veel dingen zelfstandig regelen. Die ervaring komt me ook hier van pas. Bovendien is Gebo Tours een leuk bedrijf met een heel informele sfeer.” Dat laatste kunnen belangstellenden op zaterdag 5 oktober zelf komen ervaren tijdens de chauffeurswervingsdag.

Chauffeurswervingsdag
Zaterdag 5 oktober 2019
9:00 uur tot 16:00 uur
Locatie: Den Hulst 134 – Nieuwleusen