In de returnwedstrijd tegen Devinco was het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck er op gebrand om te winnen, na het nipte verlies van vorige week.

Maar Devinco uit Deventer wist al gelijk in de eerste minuut te scoren. Daarna duurde het zes minuten voordat d’Ommerdieck goed op schot was en op voorsprong kon komen 2-1.

In dezelfde minuut was de stand gelijk 2-2. Martin Alteveer benutte een strafworp 3-2 en Gerja Eijkenaar zorgde voor 4-2. D’Ommerdieck kreeg veel kansen, maar wist ze niet af te maken.

{loadmoduleid 143}

Devinco kwam weer dichterbij 4-3. Het werd 5-3. D’Ommerdieck onderschepte veel ballen in de verdediging, maar Devinco schoot raak. De ruststand was 5-5.

In de tweede helft kwam Stefan van Veldhuizen in het veld voor Jasper Batterink. En gelijk wist Stefan van Veldhuizen te scoren 6-5. Devinco kwam terug tot 6-6 en op voorsprong 6-7.

Er werd weer gewisseld. Jasper Batterink kwam weer in het veld. En Martin Alteveer ging aan de kant. Na 6-8 wist d’Ommerdieck door rustig samenspel de stand weer gelijk te maken 8-8.

In de laatste tien minuten kon Devinco uit lopen tot 8-11. Het laatste doelpunt was van Jasper Ekkelenkamp. Eindstand 9-11.

Met deze stand kan Devinco het kampioenschap niet ontlopen.

Doelpuntenmakers : Jasper Ekkelenkamp 2x, Jasper Batterink, Martin Alteveer, Gerja Eijkenaar, Stefan van Veldhuizen, Nienke Rijkeboer, Esther van Dijken en Astrid Aalbers.

De wedstrijd van zaterdag 5 oktober d’Ommerdieck 1 tegen Centrum 1 wordt op verzoek van Centrum op woensdag 2 oktober om 20.00 uur in Nieuwleusen gespeeld.