NIEUWLEUSEN WEATHER

S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag 28 september de derby in Balkbrug tegen V.V. Avereest.  De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, een terechte uitslag.

(Advertentie)
    S.V. Nieuwleusen speelt gelijk bij V.V. Avereest

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Geubels. V.V. Avereest kwam heel fel uit de startblokken en bracht veel fysiek in zoals verwacht. S.V. Nieuwleusen begon veel te slap en gezapig aan de wedstrijd en het was al in de 8e minuut dat S.V. Nieuwleusen dacht dat de bal over de zijlijn was geweest en wachtte op het fluitje, maar de scheidsrechter floot niet. Avereest profiteerde hier optimaal van en Leyon Courtz schoot de bal keihard via de binnenkant van de paal onhoudbaar binnen.

{loadmoduleid 143}

S.V. Nieuwleusen was wakker geschud en werd een paar keer gevaarlijk. In de 20e minuut kon S.V. Nieuwleusen de gelijkmaker aantekenen. Lars Gruben legde de bal terug op Saake Malestein die de bal koelbloedig in de linker benedenhoek schoot. V.V. Avereest was zeer gevaarlijk in de omschakeling en had de beste kansen, maar Tim Hoogenkamp redde een paar keer goed.

De tweede helft was een waar spektakel. Van goed voetbal was geen sprake, maar het publiek kon genieten van vele kansen over en weer. Saake Malenstein’s schot wordt net op tijd geblokt en Avereest schiet een paar keer net over het doel. Tim Hoogenkamp redde een paar keer fabuleus. In de 69e minuut nam Nick Holsappel een prima strakke corner en Lars Gruben kopte de 1-2 fraai binnen. In de 77e minuut kregen de aanvallers van V.V. Avereest veel te veel ruimte en Jurgen Visscher weet hiermee wel raad. Hij schiet de bal van dichtbij nog via Tim Hoogenkamp binnen en tekent de 2-2 aan. Hierna schiet Avereest de bal nog een keer net voorlangs en is het Wouter Tabbers die 3 gevaarlijke schoten op het doel afvuurt in een tijdsbestek van 5 minuten, maar zijn schoten gaan net voorlangs of worden nog net aangeraakt.

Een terechte uitslag voor een matig spelend S.V. Nieuwleusen in een wedstrijd waar de vleugels te weinig gebruikt werden, het veld te lang werd gehouden en te weinig duels gewonnen werden.

Zaterdag 5 oktober speelt S.V. Nieuwleusen thuis op het Klaverblad tegen Fit Boys uit Beilen.