Stap voor stap naar vriendschap

0
105

Handreikingen voor het aangaan en opbouwen van sociale contacten.

Een mens is een sociaal wezen en heeft contacten met anderen nodig voor het eigen welzijn. Mensen die beschikken over een hecht sociaal netwerk zijn over het algemeen gelukkiger.

Bestaande contacten kunnen wegvallen door verhuizing, scheiding, verlies van werk of verlies van dierbaren uit je omgeving. Het is altijd van belang om een sociaal netwerk te hebben: mensen in uw naaste omgeving met wie u plezierige activiteiten kunt ondernemen en die hulp en steun willen bieden. Mensen die er voor u zijn in goede en slechte tijden. Niet iedereen gaat het leggen van contact even makkelijk af. Contact leggen vraagt moed. Tips en oefeningen kunnen helpen om stappen te zetten.

Via de cursus willen Impulz en Saam Welzijn u handvatten meegeven om actief aan de slag te gaan met het aangaan en behouden van contacten.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Betekenis van sociale contacten
  • Verschillen vormen van contact
  • Vaardigheden die belangrijk zijn in het opbouwen en behouden van contacten
  • Bent  u op zoek naar meer sociale contacten/vriendschappen?
  • Zoekt u een maatje om samen activiteiten te ondernemen?
  • Wilt u actief aan de slag om nieuwe contacten op te bouwen?

Dan is deze cursus ‘Stap voor stap naar vriendschap’ misschien iets voor u.

 {loadmoduleid 143}

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op donderdag 31 oktober, 7 + 21 + 28 november van 10.00-12.00 uur bij De Spil in Nieuwleusen.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Opgave is nodig. Vooraf vindt een telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

Voor aanmelden en informatie: [email protected], tel 0570-604900