Na drie wedstrijden in de competitie is S.V. Nieuwleusen nog steeds ongeslagen. Zaterdag werd met 2-1 gewonnen van Fit Boys uit Beilen. Na drie wedstrijden bezet de ploeg van Jeroen Elzinga nu de derde plaats achter koplopers Achilles 94 en CSVC.

S.V. Nieuwleusen behoudt ongeslagen status

De wedstrijd in Nieuwleusen begint zaterdag met een minuut stilte vanwege het overlijden van een jeugdspeler van Fit Boys.

In de beginopstelling van de Nieuwleusenaren zijn enkele wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Avereest. Leon de Raad is vanwege een blessure niet beschikbaar, hierdoor schuift Bas Evenboer, multifunctioneel inzetbaar, twee linies naar achteren en speelt als linksback. Reinier Meijerink speelt hierdoor in de spits en Thomas Huzen completeert het middenveld.

Vanaf het eerste fluitsignaal is wel duidelijk dat de gasten uit Beilen vooral naar Nieuwleusen zijn gekomen om niet te verliezen. De ploeg trekt zich terug op eigen helft en laat Nieuwleusen vooral aan de bal. Nieuwleusen krijgt via onder meer Reinier Meijerink, Saake Malenstein en Roy Bollemaat een aantal mogelijkheden, maar weet deze niet om te zetten in doelpunten. Aan de andere kant is Fit Boys ook aantal keer gevaarlijk vanuit de counter. Zeker wanneer de eigenzinnig fluitende scheidsrechter zijn assistent Ronny Klosse negeert, is het gelukkig de attent keepende Tim Hoogenkamp, die zijn doel schoon houdt.

{loadmoduleid 143}

In de 40e minuut is het dan toch Nieuwleusen dat de score opent. Via de linkerkant komt Saake goed door, hij legt de bal terug buiten de ‘zestien’. Stijn Theunissen haalt verwoestend uit met zijn linker en de bal verdwijnt onhoudbaar in de bovenhoek.

Vlak voor rust is het Wouter Tabbers met de mogelijkheid voor de 2-0, maar de keeper van Fit Boys redt. Net na de rust wordt de 2-0 gemaakt door Bas Evenboer. Vanuit een hoekschop belandt de bal voor zijn voeten, hij brengt hij de bal onder controle en beheerst binnen

In de tweede helft is het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste helft. De formatie uit Beilen probeert iets meer de aanval te zoeken, maar S.V. Nieuwleusen blijft de bovenliggende partij. De jonge Thomas Koobs is de vervanger van Thomas Huzen. De A-junior speelt onbevangen en zorgt met regelmaat  voor dreiging in het vijandelijke strafschopgebied. Eén van zijn doelpogingen eindigt op de paal, zodat zijn officiële debuut helaas niet opgeluisterd wordt met een doelpunt.

Met nog een half uur te spelen komt Fit Boys terug in de wedstrijd. Vanuit een hoekschop brengt Mark Seubring de 2-1 op het scorebord. Deze stand betekent een spannend slot van de wedstrijd waar Nieuwleusen probeert afstand te nemen, maar alert moet blijven om de gelijkmaker te voorkomen. Na ruim negentig minuten fluit de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd kan de ploeg van trainer Elzinga drie verdiende, maar toch nog zwaarbevochten punten bijschrijven.

Zaterdag 5 oktober speel S.V. Nieuwleusen wederom thuis, dan komt hekkensluiter SVN’69 uit Nijeveen op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

• Doel: Tim Hoogenkamp
    • Verdediging: Stijn Theunissen, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Bas Evenboer
    • Middenveld: Ruben Brinkman, Gerrit Zekveld, Saake Malenstein, Thomas Huzen (46e Thomas Koobs)
    • Aanval: Wouter Tabbers (61e Lars Grubben), Reinier Meijerink (85e Nick Holsappel)