Loon naar werken voor USV in Loon

0
85

USV heeft vandaag in een zeer spannende wedstrijd de drie punten meegenomen uit Loon. Vanaf het beginsignaal bleek dat het team van Yves Heskamp alle neuzen dezelfde kant op had staan.

In de eerste tien minuten creëerde USV  wat kleine kansen, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Na een klein kwartiertje nam Leo de touwtjes wat meer in handen. Maar de beste kansen bleven voor USV. Via messcherpe uitvallen bleven de blauwwitten gevaarlijk. Dit leidde in de 26e minuut tot de verdiende voorsprong voor USV. Het was Leon Kooiker die na een machtige sprint de bal op maat voorgaf, waarna de prima meegelopen spits Chiel de Weerd koel afrondde. Na dit doelpunt nam de druk van Leo toe. Zeker vanuit standaard situaties wist Leo voor gevaar te zorgen. Maar keeper Scheper was weer scherp als vanouds. Eénmaal werd hij geklopt, maar toen haalde Niek Hamers de bal van de lijn.

{loadmoduleid 143}

In de tweede helft golfde het spel als een dolle heen en weer. Aan beide kanten volgden de gevaarlijke momenten voor de goals elkaar in een razend tempo op. Alleen al in de 56e minuut pareerde de goalie van Leo een fraai afstandsschot van Roy Kuiers, redde Martijn Scheper 1 op 1, trof Leo de lat en mikte Leon Kooiker de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook daarna creëerde beide partijen volop kansen en het is een raadsel dat er niet meer werd gescoord. Martijn Scheper redde miraculeus met de voet, terwijl aan de andere kant Max Schaeffer alleen voor de keeper de verlossende 0-2 net niet verzilverde.

Al met al verdiende USV de overwinning op grond van de kansen, maar had Leo gezien de inzet misschien ook wel een puntje verdiend.

Aanstaande zondag speelt USV om 14.00 uur thuis tegen het 100 jarige Asser Boys.